PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

11
Gener
2018

L’Oficina d’Atenció a la Discapacitat donarà millor resposta a les necessitats de les 14.733 persones amb discapacitat de la ciutat

Està situada al Casal Pere Quart i respon a un model d’atenció de “finestreta única”

L’Oficina d’Atenció a la Discapacitat donarà millor resposta a les necessitats de les 14.733 persones amb discapacitat de la ciutat
Oficina d’Atenció a la Discapacitat

Les 14.733 persones amb discapacitat de Sabadell i les 26 entitats especialitzades en l’àmbit a la ciutat disposen a partir d’avui de la nova l’Oficina d’Atenció a la Discapacitat (OAD), on podran adreçar-se per informar-se sobre qualsevol tràmit i consultar el seguiment d’intervencions amb els professionals del servei.

Es tracta d’una nova oficina que neix per donar una millor resposta a les necessitats que té la població amb discapacitat, com a pedra angular per al desenvolupament d’un model d’atenció a aquest col·lectiu de “finestreta única”, centralitzat i facilitador de la seva relació amb l’administració pública.

L’Ajuntament comptava fins ara amb el Servei d’Atenció a Persones amb Discapacitat, ubicat al Complex Alexandra (Can Rull). Fruit de l’evolució del treball a partir dels objectius marcats pel Pla Estratègic d’Acció Social (PEAS), es desenvolupa el concepte d’atenció i actuacions del servei, que es trasllada i situa al Casal Pere Quart amb el nom d’Oficina d’Atenció a la Discapacitat.

L’OAD desenvoluparà quatre àrees d’intervenció: atenció a persones amb discapacitat i les seves famílies, suport a entitats, actuació transversal amb altres serveis municipals i desenvolupament de projectes comunitaris.

Millora de l’accessibilitat

Entre els avantatges de la nova OAD hi ha una millora substancial de l’accessibilitat, amb una ubicació cèntrica i reserva d’aparcament. També s’amplial’horari d’atenció al públic, que serà els dilluns, dimecres i divendres, al matí de 10 a 1, amb la possibilitat de visita concertada per a orientació i gestió de casos, en coordinació amb serveis socials bàsics. A més, s’oferirà informació sobre tràmits municipals i avantatges fiscals relacionats amb la discapacitat i la dependència i sobre serveis específics per a persones amb discapacitat. També hi haurà interlocució i seguiment en relació amb els tràmits que les persones i les entitats realitzen amb l’Ajuntament.

Durant la presentació, avui, de l’OAD, l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha destacat que “des del Govern municipal treballem per garantir els mateixos drets a totes les persones. Com que l’accés no és el mateix per a tothom, hem de tenir especial cura a dotar-nos de recursos, com aquesta oficina, un element important recollit al PEAS, per evitar l’exclusió social i la dificultat d’accés als serveis bàsics”.

D’altra banda, el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha assenyalat que “volem promoure accions concretes per a la inclusió de les persones amb discapacitat i per això treballem amb l’objectiu de facilitar la seva vida diària, com la millor recepta per evitar cap discriminació i garantir els mateixos drets que qualsevol altra persona”.

L’Oficina pretén convertir-se en un punt de suport i referència als familiars, perquè són els que porten la responsabilitat i es fan càrrec de múltiples aspectes de la vida de les persones amb discapacitat i necessiten que des de l’Administració els hi facilitin tots els tràmits relacionats amb la discapacitat i la dependència.

Entre els objectius del Pla Estratègic d’Acció Social Sabadell 2025 hi ha millorar la qualitat de vida les persones amb discapacitat o en situació de dependència i de les seves famílies i/o cuidadors.