CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  23
  Desembre
  2021

  L’Oficina Local de l’Habitatge assessorarà i donarà suport a la ciutadania que vulgui rehabilitar els seus habitatges acollint-se als fons Next Generation

  L’Ajuntament i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya signen un conveni de col·laboració per facilitar aquests projectes de rehabilitació energètica

  L’Oficina Local de l’Habitatge assessorarà i donarà suport a la ciutadania que vulgui rehabilitar els seus habitatges acollint-se als fons Next Generation

  Sabadell avança un nou pas endavant en el foment de la rehabilitació energètica d’edificis. L’Oficina Local de l’Habitatge assessorarà i donarà suport  a aquells ciutadans i ciutadanes que vulguin reformar els seus habitatges acollint-se als fons europeu Next Generation. Avui la Junta de Govern Local ha aprovat un conveni entre l’Ajuntament i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya pel qual la segona es compromet a contribuir econòmicament amb l’Oficina Local per portar a terme aquesta tasca.

  Segons l’acord, l’Agència de l’Habitage, dependent de la Generalitat, aportarà 30.000 € a l’Oficina Local de manera inicial, a més d’una subvenció a posteriori per cada habitatge que s’hagi rehabilitat de forma efectiva i on l’Oficina Local hagi fet tasques de suport i tramitació.

  Els Next Generation marquen la rehabilitació com una línia d’acció per fomentar la renovació sostenible del parc edificat de les ciutats, afavorir l’activitat econòmica i generar llocs de treball. I és de fet un dels projectes que Sabadell vol impulsar en el marc dels ajuts europeus de recuperació. A hores d’ara, aproximadament el 67% dels habitatges de la ciutat són anteriors al 1980 i, per tant, han quedat fora de la primera normativa sobre aïllament tèrmic.

  La rehabilitació energètica dels immobles afavoriria la transició ecològica, tot contribuint a combatre la pobresa energètica, reduint les emissions de CO2 i millorant la qualitat de vida.

  Què farà l’Oficina Local

  L'Oficina Local d'Habitatge de Sabadell actua ja com a una “finestreta única” on s’atén tot allò relacionat amb aquesta temàtica. Per mitjà d’aquest servei es pot rebre informació i tramitar les sol·licituds i demandes d'ajuda relacionades amb l'habitatge, sigui quina sigui l'administració que les promogui i les impulsi. Ofereix serveis relacionats amb l’habitatge protegit, la rehabilitació de pisos i instal·lació d’ascensors, ajuts, borsa de lloguer o altres tràmits com la cèdula d’habitabilitat.

  En relació amb els Next Generation, l’Oficina coordinarà, informarà i facilitarà la gestió d’ajuts i prestacions dels programes per millorar l’eficiència energètica o per a la redacció del projectes de rehabilitació. Així doncs, i segons el cas, oferiria informació i assessorarà de manera coordinada amb els Col·legis d’Administracions de Finques, d’Aparelladors, Arquitectes tècnics i Enginyers de l’Edificació i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

  Paral·lelament, tramitarà els expedients de les sol·licituds d’ajuts, utilitzant les eines informàtiques que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya posi a disposició per al registre i gestió i de conformitat amb els requisits establerts. 

  L’acord entre l’Ajuntament i la Generalitat aprovat avui complementa el programa establert al Pla Estatal de Recuperació, Transformació i Resiliència, pel qual es regulen els programes d’ajut en matèria de rehabilitació residencial.

  Categories Ajuntament, Next Generation, Habitatge Tags Agència de l’Habitatge de Catalunya, ajuntament, Junta de Govern Local, Next Generation, Oficina Local de l'Habitatge