PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

17
Novembre
2014

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de Sabadell organitza unes xerrades sobre productes financers

Aquestes accions informatives s’adrecen especialment a la gent gran

Amb l’objectiu d’ampliar la informació i resoldre dubtes, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de Sabadell, depenent de la regidoria de Comerç, Consum i Turisme, ha organitzat una xerrades sota el títol “Les entitats financeres i els seus productes”. Tot i que estan obertes al conjunt de la ciutadania, aquestes xerrades s’adrecen molt especialment a les persones grans de la ciutat i és per això que es portaran a terme en equipaments destinats majoritàriament a aquest col·lectiu, comptant amb la col·laboració del Programa municipal de la Gent Gran. La primera de les accions tindrà lloc el proper dimecres, 19 de novembre a les 11.30h del matí al Complex Alexandra. Hi haurà una segona sessió el 26 de novembre a les 5 de la tarda al Complex Parc Central.

Les conferències responen al gran nombre de consultes i reclamacions rebudes per l’OMIC a l’entorn dels productes financers. De fet, segons dades aproximades, l’any passat es van registrar a l’Oficina a l’entorn de 830 consultes i sobre el centenar de reclamacions en aquest àmbit, bona part de les quals provenen de persones grans. Davant aquestes dades orientatives, s’ha detectat la necessitat dels consumidors i consumidores de disposar de més informació sobre els productes que contracten, els drets i obligacions que se’n deriven i com actuar davant una possible incidència.

Les xerrades seran impartides per l'associació de consumidors especialitzada en l'àmbit financer AICEC-ADICAE i tractaran sobre quins drets tenen els consumidors quan van a una entitat financera, com poden reclamar i què s'ha de saber abans de contractar cap producte.

També s’explicaran les diferències entre els diversos productes financers com els crèdits, les hipoteques, les assegurances o els fons d'estalvi o inversió. Aquestes accions informatives compten amb el suport de l’Àrea de Consum de la Diputació de Barcelona.