PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

27
Juny
2014

L’OMIC de Sabadell recomana tenir present les condicions de vendes dels establiments i els requisits dels productes en rebaixes

Els productes rebaixats han de mostrar el preu antic i el rebaixat, i han de tenir les mateixes garanties que abans dels descomptes

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de Sabadell recorda als consumidors els elements que han de tenir en compte a l’hora de comprar un producte o servei en rebaixes. En concret, des de l’OMIC s’adverteix que els productes rebaixats han de mostrar el preu antic i el rebaixat, i han de tenir les mateixes garanties que abans dels descomptes. A més, els articles han d’haver estat a la venda amb anterioritat. Els comerços no poden adquirir-los especialment per a la venda en rebaixes.

Pel que fa a les condicions de venda, l'establiment ha de mantenir els mateixos criteris que durant la resta de l'any. Així, si habitualment accepta targetes de crèdit, també n'ha d'acceptar en períodes de rebaixes. Si l'establiment fa un val de compra durant les rebaixes, l'ha de fer pel preu realment pagat pel producte. D’altra banda, un cop anunciades les rebaixes d’un determinat producte per a una temporada determinada, l’establiment ha de disposar d’un nombre suficient de productes idèntics a l’oferta per tal de vendre’ls en les mateixes condicions anunciades. Aquest estoc serà proporcional a la durada de la venda en rebaixes i a la publicitat feta.

D’altra banda, des de l’OMIC es recomana que els clients diferenciïn les vendes en rebaixes d’altres tipus de vendes a preus inferiors als habituals, com ara les vendes en liquidació (pel tancament o canvi d’orientació del negoci), les vendes de saldos (per tractar-se d’articles passats de moda o deteriorats) i les ofertes (per tal de promocionar un producte).

També s’indica la necessitat de parar atenció de quins són els productes realment rebaixats. Es poden trobar, en el mateix comerç, els articles rebaixats juntament amb d’altres que no ho estan. En tot cas a l’establiment han d’estar ben diferenciats els uns dels altres. Es recorda conservar els catàlegs comercials, la publicitat, les instruccions amb els preus i les característiques de l’article i demanar  la factura o el tiquet de compra, amb la referència concreta de l’article que es compra. En quant al canvis, l’OMIC recorda que cal preguntar si accepten canvis ja que no hi ha cap obligació de canviar un producte en perfecte estat, llevat que així ho anunciï l’establiment comercial.

Telèfon de cita prèvia

Per qualsevol dubte o aclariment, qualsevol persona interessada en adreçar-se a l’OMIC pot recórrer als telèfons de cita prèvia trucant al 93 745 31 10 o al 93 745 31 68.