PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

  22
  Setembre
  2017

  L’OMIC informa dels drets de la ciutadania davant les cancel·lacions de vols de companyies aèries

  Els afectats per aquestes cancel·lacions tenen dret a una compensació per part de la companyia si no es compleixen una sèrie de requisits

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de Sabadell recorda als consumidors els elements que s’han de tenir en compte davant els més de 2.000 vols cancel·lats per la companyia aèria Ryanair en tot el món, al·legant la millora de la seva puntualitat.

  Ryanair ha publicat la llista definitiva de vols cancel·lats fins al 28 d’octubre. En total, des de el passat 15 de setembre i fins al 28 d’octubre, la companyia irlandesa haurà cancel·lat 2.259 vols. D’aquests, més de 200 aterren a Barcelona o s’hi enlairen.

  El reglament europeu 261/2004 estableix que les aerolínies poden al·legar una sèrie de motius per no veure's obligades a compensar els passatgers després d'una cancel·lació. No obstant això, gairebé tots aquests motius estan relacionats amb causes de força major, com a condicions meteorològiques desfavorables o riscos per a la seguretat. En cap cas, la voluntat de millorar la puntualitat apuntada per Ryanair es troba dins d'aquests supòsits.

  Els afectats per aquestes cancel·lacions tenen dret a una compensació per part de la companyia si no es compleixen una sèrie de requisits com, per exemple, que l’aerolínia informi prèviament de la cancel·lació de manera fefaent. En el cas que no compleixi amb aquestes obligacions, l'usuari pot reclamar una compensació a la companyia, sempre tenint en compte els terminis de la cancel·lació.

  Reclamar una indemnització

  Segons l’OMIC, cal tenir presents diversos elements per reclamar una indemnització per la cancel·lació del vol. Són els següents:

  1. Que l'aerolínia comuniqui la cancel·lació del vol amb menys de dues setmanes d'antelació. Per això, és recomanable revisar constantment el correu electrònic amb el qual es va gestionar la reserva i la safata de correu no desitjat. Si avisa de la cancel·lació del vol amb més de 15 dies d'antelació al viatge, no ha de compensar econòmicament al viatger, però sí ha li ha de reemborsar el preu del bitllet (sempre que no accepti una reubicació per volar a la mateixa destinació).

  2. Que l'usuari arribi amb més de 3 hores de retard a la destinació. Cal indicar que si per a la cancel·lació, l'aerolínia reubica l'usuari en un altre vol i aquest arriba en hora o amb menys d'aquestes tres hores de retard, estaria complint amb la seva obligació legal i no seria reclamable una compensació econòmica.

  Quina compensació econòmica és reclamable?

  En aquest tipus de reclamacions, a l'usuari li corresponen entre 250 i 600 euros, en funció de la distància entre l'origen i la destinació del viatge.

  - Si el vol té menys de 1.500 km, la normativa estableix una indemnització de 250 euros.

  - Per a trajectes d'entre 1.500 i 3.500 km, la compensació seria de 400 euros.

  - I per a distàncies superiors a 3.500 km, una indemnització de 600 euros.

  En cas que el consumidor finalment no viatgi, pot reclamar la compensació econòmica i el reemborsament del bitllet. Per exemple, hi ha ocasions en què la reubicació en un altre vol fa que el viatge programat deixi de tenir sentit, com pot ser un viatge d'anada i tornada d'un cap de setmana, en què al passatger se li reubica l'anada dos dies més tard. En aquests casos, l'aerolínia té el deure d'indemnitzar al passatger i a més tornar-li l'import de la reserva.

  També es poden reclamar altres despeses: les cancel·lacions acostumen a provocar que l'usuari faci nit fora perquè l'aerolínia hagi ofert, per exemple, un vol alternatiu per a l’endemà. Si ha estat així i el viatger ha hagut de pagar l'allotjament, aquesta despesa –i tots els derivats de la cancel·lació– es pot reclamar juntament amb la indemnització.

  Com es pot reclamar?

  L'usuari afectat cal que conservi tota la documentació del viatge, reserva o bitllet, targetes d'embarcament i tiquets de les seves despeses. Primerament cal que s’adreci, mitjançant el web de Ryanair, a l’apartat habilitat per reclamar per aquest fet. Si la resposta de l’aerolínia fos desfavorable o no contesta en el termini de 30 dies, pot adreçar-se a l’OMIC (demanant cita prèvia al Servei d’Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament, al telèfon 93 745 31 68, o bé escriure un missatge a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).

   

  Categories Drets de la ciutadania Tags drets de la ciutadania, OMIC, Ryanair, vols