PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

29
Gener
2016

L’OMIC ofereix assessorament a les persones afectades pel tancament sobtat de la clínica FunnyDent

L’OMIC ofereix assessorament a les persones afectades pel tancament sobtat de la clínica FunnyDent

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) proporciona des d’avui mateix assessorament per efectuar les reclamacions pertinents de les persones afectades pel tancament sobtat ahir de les clíniques del grup Funnydent i que a Catalunya ha afectat la situada a la ronda de Zamenhof de Sabadell i la de Mataró. Especialment, l’OMIC facilitarà a aquestes persones les eines per demanar la paralització dels crèdits que hagin contret amb entitats financeres o per al retrocés dels pagaments ja efectuats.

 

L’Oficina té a disposició d’aquestes persones un model de petició a les financeres i bancs perquè suspenguin el cobrament de les quantitats compromeses com a conseqüència del tancament del grup Funnydent, d’acord amb la normativa vigent.

D’altra banda, per a les persones que ja hagin efectuat pagaments, l’OMIC proporcionarà informació sobre les pautes a seguir per reclamar el retrocés dels diners, en funció també dels sistemes emprats: en efectiu, amb targeta de dèbit o amb targeta de crèdit.

En coordinació amb l’Agència Catalana de Consum s’ha homogeneïtzat la informació a facilitar als afectats, preparant un avís que les persones usuàries poden trobar als webs municipal i de l’Agencia Catalana de Consum.

La tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Participació, Marisol Martínez, ha manifestat que

des de l’OMIC estem treballant coordinadament amb la resta d’oficines de Catalunya i amb l’Agència Catalana de Consum per oferir el millor servei als afectats. Estem donant prioritat a tots els casos que vagin arribant i ben aviat tindrem una visió real de quantes persones estan afectades i en quin grau

Més informació

Des de l’Oficina, a més, es proporcionen altres recursos relacionats amb aquesta situació. Així, l’OMIC ofereix un model de burofax per a les persones que vulguin adreçar-se a l’empresa a títol individual i emprendre accions judicials immediatament i, també, dóna informació dels processos concursals –en cas que n’hi hagi– i com incorporar-s’hi. També s’anirà afegint informació sobre altres possibles vies, una vegada es conegui la veritable situació de l’empresa.

L’OMIC, en funció de com es desenvolupi el procés, estudiarà la posada en marxa d’altres accions d’informació i assessorament als afectats.