PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

18
Novembre
2020

L’OMIC posa en marxa un dispositiu especial d`atenció a persones afectades pel tancament de Dentix

L’OMIC posa en marxa un dispositiu especial d`atenció a persones afectades pel tancament de Dentix

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor OMIC ha posat en marxa un dispositiu especial d’atenció a les persones afectades pel tancament de les clíniques dentals Dentix. El dispositiu compta amb un telèfon d’atenció específic a les persones afectades pel tancament d’aquestes clíniques, el 608641956. També es pot sol·licitar informació al correu electrònic de l’OMIC Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Si s’ha contractat un tractament dental en les clíniques Dentix i s’ha pagat la totalitat o una part de l’import del servei sense que s’hagi prestat completament, l’OMIC aconsella recopilar tota la documentació de què es disposi (publicitat, pressupost, contracte, factures, etc.).

Si es va finançar el pagament amb un crèdit al consum vinculat a la prestació del servei, cal adreçar-se a l’entitat financera que va concedit el préstec per reclamar l’anul·lació dels càrrecs pendents de pagament –ja que s’ha produït un incompliment de contracte– o la devolució de la part ja abonada.

Si no atenen la sol·licitud en el termini màxim d’1 mes, cal presentar la reclamació a l’oficina de consum de Sabadell o a l’Agència Catalana del Consum. 

D’altra banda, si es va pagar amb targeta de crèdit, s’ha de contactar amb l’entitat financera per informar-se de la possibilitat d’anul·lar els càrrecs.

Si es va pagar el tractament al comptat cal reclamar els imports a Dentix, però donat que aquesta empresa ha sol·licitat el concurs de creditors, caldrà esperar l’evolució del  procediment judicial, de la qual cosa i l’OMIC n’informarà al web municipal.

En tots els casos, és convenient aconseguir l’historial mèdic a la clínica dental on es va contractar el servei.

L’OMIC de Sabadell tramitarà les reclamacions, si s’escau, contra la financera, mitjançant els mecanismes de resolució alternativa de conflictes –la mediació i l’arbitratge de consum–, que són sistemes gratuïts i voluntaris per a ambdues parts, empresa i consumidor. 

Si cap de les opcions anteriors no dóna un resultat satisfactori, es pot recórrer a la via judicial. En aquest cas, cal informar-se al  Servei d’Orientació Jurídica de la Generalitat, que si correspon també tramitarà els beneficis de justícia gratuïta. També es pot demanar assessorament a una organització de persones consumidores registrada a Catalunya.

50 reclamacions

Des del tancament de les clíniques, l’OMIC ha obert 50 reclamacions. D’altra banda, durant l’octubre, abans del tancament formal es van atendre 24 consultes relacionades amb Dentix. Durant la primera quinzena de novembre, però, les consultes ateses superen la seixantena. De moment la majoria dels casos estan pendents de resposta de la financera o pendents de que transcorri el termini de 30 dies sense resposta per poder interposar la reclamació corresponent.