PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

  29
  Novembre
  2022

  L’Operació Fred actuarà abans: els vehicles d’emergència sortiran amb temperatures d’entre 2 i 4 graus i els espais d’acollida obriran per sota dels 2 graus

  L’Operació Fred actuarà abans: els vehicles d’emergència sortiran amb temperatures d’entre 2 i 4 graus i els espais d’acollida obriran per sota dels 2 graus

  El protocol de l’Operació Fred, que atén persones sense sostre en cas de baixes temperatures, modifica enguany els seus protocols i preveu actuar abans. El dispositiu, coordinat per l’Ajuntament, Creu Roja i Càritas, en col·laboració amb Actuavallès, Ningú Sense Sostre i Aigües Sabadell, estarà vigent, com és habitual, a partir de l’1 de desembre però activarà els recursos amb temperatures més elevades respecte dels anys anteriors. Enguany, quan es prevegin temperatures d’entre 2 i 4 graus, s’activarà el nivell 1, és a dir, de sortida de vehicles d’emergència social per la ciutat. Amb temperatures inferiors a 2 graus, es passaria a nivell 2 i s’obririen els espais d’acollida, tant en horari nocturn com diürn.

  L’Operació Fred implica l’actuació en xarxa entre diferents serveis municipals i entitats d’atenció a persones sense llar. En aquest sentit, és Policia Municipal qui alerta sobre les previsions meteorològiques i la necessitat d’activar les actuacions i el servei d’Acció Social qui centralitza la informació dels ciutadans i ciutadanes amb necessitat de ser atesos i manté una coordinació permanent amb Creu Roja, Càritas, Actuavallès i Ningú Sense Sostre. Si les persones són ateses o s’adrecen directament a aquestes entitats o a altres de la ciutat, s’informa i s’inclouen posteriorment a la llista centralitzada per Acció Social.

  Avui, en la presentació del dispositiu, el regidor d’Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés, ha agraït

  “la implicació de les entitats que tot l’any fan seguiment de les persones sense sostre i ara, amb l’Operació Fred, fan un esforç extraordinari”.

  Sobre l’operatiu, ha comentat que

  “després de l’aprenentatge i l’experiència de les darreres edicions, hem introduït canvis en la denominació dels diferents nivells del protocol amb l’objectiu de clarificar, com també en els criteris d’activació, on hem pujat els llindars de temperatura per activar els diferents nivells”.  

  Durant tot l’hivern, Creu Roja, Actua Vallès i Ningú Sense sostre mantindran les sortides setmanals per la ciutat per atendre les persones sense llar. En el cas que les temperatures oscil·lessin entre 2 i 4 graus, s’activaria el nivell 1 del protocol de l’Operació Fred, que comporta el recorregut de la Unitat d’Emergència Social (UES) de Creu Roja com també dels vehicles d’Actuavallès i Ningú Sense Sostre per facilitar sopar calent i mantes a aquests ciutadans i ciutadanes.

  Espais d’acollida

  Si la previsió apuntés a temperatures per sota dels 2 graus, s’activaria el nivell 2 del protocol, que implica l’obertura de diversos dispositius d’acollida. En aquest cas, les persones sense sostre podran accedir per fer nit al centre  gestionat per Creu Roja, que compta amb 15 places. En aquest espai, a més de lloc per dormir s’hi podran dutxar, sopar i esmorzar. També es podran derivar persones a pensions o al Centre d’Emergències. Aquests serveis s’adrecen a ciutadans i ciutadanes que es trobin a Sabadell sense un lloc per dormir ni recursos per resoldre la situació de vulnerabilitat extrema.

  En relació a aquesta qüestió, el coordinador de la Creu Roja a Sabadell, David Jové, ha comentat que

  “Creu Roja, al llarg de l’any, prestem diferents serveis a les persones que viuen al carrer. Ara, quan s’apropen baixes temperatures, establim la sortida més intensiva de la UES i l’espai d’acollida nocturn. Per a nosaltres és una prioritat l’atenció als col·lectius més vulnerables”.

  Per la seva part, en nom d’Aigües Sabadell, que cedeix el local on Creu Roja ubica l’espai d’acollida, el seu director general, Xavier Cabanillas, ha expressat que

  “estem molt orgullosos de poder participar per segona vegada en aquest projecte. Som conscients que tenim una emergència climàtica i també sociosanitària i que només des de la suma d’esforços i des de la cooperació les podrem abordar”

  Així mateix, es mantindran les sortides de vehicles per derivar les persones sense sostre als espais d’acollida. En cas que no vulguin anar a passar la nit a un dels recursos existents, se’ls donarà una manta i sopar calent.

  D’altra banda, en nivell 2 del protocol, Càritas obrirà l’espai d’acollida diürna del carrer de Duran i Sors. L’horari d’atenció serà de 8.30 a 17 h. Podrà acollir fins a 25 persones i se’ls oferirà servei de dutxa, esmorzar, roba neta, acompanyament, dinar i berenar.

  En aquest marc, la presidenta de Càritas Sabadell, Rosa Roig, ha comentat que enguany tornaran a implicar-se i a fer tot l’esforç

  “per acompanyar la gent que vingui”.

  Col·laboració ciutadana

  En relació amb l’Operació Fred, des de l’Ajuntament es demana la col·laboració ciutadana per poder arribar a tothom que necessiti atenció. En cas de detectar persones que passin la nit al carrer, sense atenció, es demana avisar la Policia Municipal (tel. 900 112 092) per tal d’actuar.

  Categories Serveis socials Tags Operació Fred