PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

27
Novembre
2017

La 1a Jornada per a orientadors acadèmics i professionals aplega a Sabadell més de 100 participants

La celebració de la jornada s'emmarca en l'estratègia Sabadell Orienta

La 1a Jornada per a orientadors acadèmics i professionals aplega a Sabadell més de 100 participants

Més d’un centenar de participants s’han reunit avui a la Fira Sabadell per prendre part en la 1a Jornada per a orientadors i orientadores L’orientació, un repte compartit, adreçada a professionals de l’orientació tant acadèmica com professional. La trobada tenia com a objectiu debatre i consensuar línies d’acció comunes en el camp de l’orientació per, entre altres finalitats, millorar la coordinació territorial i prevenir l’abandonament escolar prematur. Ha organitzat la Jornada el Consell de la Formació Professional i l’Ocupació de la Conca del Ripoll i la Riera de Caldes.

Durant l’obertura, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha destacat que “l’educació és un tema de país i per això la volem abordar conjuntament. I en aquest marc, l’orientació és un tema clau”. Així mateix, Berlanga ha remarcat que “no ens podem permetre deixar ningú enrere i per això hem de ser capaços d’articular una orientació personalitzada i adaptada al que necessita cadascú”. També ha participat en l’obertura el tinent d’alcalde i regidor d’Educació de l’Ajuntament de Ripollet, Oriol Mor.

Per la seva part, el regidor de Treball i Empresa de Sabadell, Eduard Navarro, que ha tancat la Jornada aquest migdia, ha ressaltat que “els canvis en el marc legal pel que fa als ensenyaments d’FP i els relatius a les polítiques d’ocupació ens esperonen a fer una aposta per la integració efectiva dels diferents subsistemes de la Formació Professional, així com a treballar de manera conjunta i coordinada entre els diferents actors públics, educatius, socials i econòmics del territori”. Juntament amb Navarro, ha intervingut en la cloenda l’alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós.

Durant el matí, s’ha portat a terme una taula amb un grup de joves que han explicat la seva experiència al voltant del procés orientador, amb la intervenció del doctor en Ciències de l’Educació i Professor titular d’Orientació Professional de la UB, Màrius Martínez. També hi ha hagut un espai de debat en forma de taules de treball amb els assistents, sobre els reptes de l’Orientació avui des d’una perspectiva compartida. Així mateix, s’han recollit aportacions per a l’elaboració de les conclusions finals.

Consell de la Formació Professional i l’Ocupació

L’organitzador de la Jornada, el Consell de la Formació Professional i l’Ocupació de la Conca del Ripoll i la Riera de Caldes és un organisme integrat per 14 municipis, els Departaments d’Ensenyament i de Treball de la Generalitat de Catalunya i agents de l’àmbit empresarial i econòmic del territori. Els municipis que en formen part són: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, la Llagosta, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat.

Constituït al desembre de 2016, el Consell és un òrgan consultiu, de participació social i institucional, dirigit a la planificació, coordinació i avaluació de la formació i la qualificació professional, així com al disseny i implementació de l’estratègia territorial d’ocupació.

Sabadell Orienta

Així mateix, la celebració de la Jornada a la nostra ciutat s’emmarca en el desplegament de l’estratègia Sabadell Orienta, que revisa i coordina les accions d’orientació educativa i laboral que ofereixen els diferents serveis municipals i diferents agents de la ciutat. Es tracta d’articular polítiques educatives transversals per lluitar, entre altres objectius, contra l’abandonament escolar prematur i consolidar Sabadell com a ciutat orientadora.