PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

08
Maig
2019

La Biblioteca Vapor Badia i l’Institut Escola Industrial col·laboren per millorar les competències en recerca dels alumnes

En el marc del projecte BiblioLab, coordinat per la UAB

La Biblioteca Vapor Badia i l’Institut Escola Industrial col·laboren per millorar les competències en recerca dels alumnes

Alumnes de batxillerat dels instituts Escola Industrial (Sabadell), Leonardo Da Vinci (Sant Cugat del Vallès) i Forat del Vent (Cerdanyola del Vallès) assistiran, durant els mesos de maig i juny, a uns tallers formatius emmarcats dins del projecte ISC2 Bibliolab, amb l’objectiu de millorar les seves competències de cara a la realització dels treballs de recerca de l’últim any. Els tallers acostaran els estudiants a la Recerca i Innovació Responsable (RRI), els formaran en cerca bibliogràfica i reforçaran les seves competències en eines digitals.

Aquesta iniciativa és la tercera fase del projecte “ISC2 BiblioLab d’innovació social i ciència ciutadana”, coordinat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i amb la participació del Centre de Visió per Computador (CVC-UAB) i tres biblioteques municipals de l’àrea del Vallès (Vapor Badia a Sabadell, la biblioteca Central de Cerdanyola i la biblioteca Miquel Batllori a Sant Cugat). El projecte, emmarcat dins de la iniciativa BiblioLabs de la Diputació de Barcelona, té l’objectiu d’adaptar les biblioteques públiques als canvis culturals i socials que comporta la societat digital, afavorint la creació d’entorns col·laboratius i participatius oberts a la ciutadania.

Les dues fases prèvies, portades a terme durant els mesos de març i abril, han involucrat també bibliotecaris i professors dels instituts, que han pogut assistir a tallers de co-creació, ciència ciutadana i RRI amb l’objectiu de definir de manera col·laborativa el nou rol de les biblioteques públiques. Amb la incorporació dels estudiants es pretén que aquests últims adquireixen les eines i capacitats per fer un treball de recerca de qualitat.

Està previst que aquesta iniciativa vagi acompanyada d’altres accions, com ara la promoció de vocacions científiques i l’educació digital entre els joves, per fer de les biblioteques un espai que, a partir de la cocreació i la reflexió, fomenti l’aprenentatge, la ciència, la innovació i la tecnologia.