PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

09
abril
2019

La Biblioteca Vapor Badia incorpora un servei d’autopréstec

Per fer-ne ús, cal dur el carnet de la xarxa de biblioteques o tenir-lo bé al mòbil, gràcies a l’app BibliotequesXBM

La Biblioteca Vapor Badia incorpora un servei d’autopréstec

L’Ajuntament ha posat en marxa el nou servei d’autopréstec a la Biblioteca Vapor Badia, que modernitza i agilitza els tràmits que habitualment fan els usuaris amb el carnet.

Concretament s’han instal·lat tres màquines a la zona d’acollida de la biblioteca, per tal que els usuaris puguin dur a terme directament el préstec i el retorn dels documents, renovar els terminis, recollir les reserves i consultar l’estat del seu compte. Per fer ús d’aquest servei és imprescindible portar el carnet de la xarxa de biblioteques municipals o bé tenir el carnet al mòbil, gràcies a l’aplicació mòbil (app) BibliotequesXBM.

La implementació d’aquest nou servei permet als usuaris poder gestionar directament el servei, amb el màxim d’autonomia i privacitat. La tecnologia RFID (Radio Frequency Identication) està pensada principalment per automatitzar la gestió del préstec i el control de la seguretat: el sistema es compon de lectors que incorporen antenes que llegeixen les dades emmagatzemades als documents.

Els punts d’autopréstec disposen de pantalles tàctils que van indicant totes els passos que cal seguir i que permeten endur-se i retornar diversos documents alhora en una única operació. Quan l’usuari s’emporta els documents en préstec pot imprimir un rebut on li apareix la data de retorn.

Les millores per a les biblioteques amb l'ús de la tecnologia RFID són múltiples: lectures de documents més ràpides i precises, control de seguretat més fiable, més autonomia i privacitat per a l'usuari perquè li facilita l'autoservei, etc. Aquest canvi permetrà al personal de la biblioteca alleugerir les tasques mecàniques i dedicar més temps a l’atenció personalitzada i les feines de valor afegit, com l’organització de les activitats culturals, l’assessorament en la investigació i la recerca, la prescripció literària, la formació d’usuaris i el desenvolupament de projectes innovadors en l’àmbit de la lectura, l’experimentació i la creació coneixement.

Una part de la despesa en RFID s’ha executat l’any 2019 en la implementació de la tecnologia a la Biblioteca Vapor Badia i, en una segona fase, es preveu instal·la-hi una bústia automàtica de retorn que funcioni les 24 hores. El desplegament d’aquest servei a la resta de la xarxa de biblioteques públiques de Sabadell es farà entre el 2020 i 2021. La implementació ha estat possible gràcies a la inversió que hi ha fet l’Ajuntament i a una subvenció de la Diputació de Barcelona.