PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

19
Febrer
2016

La campanya #CapConversaPendent, de lluita contra l’estigma i de la salut mental arriba a Sabadell

La campanya #CapConversaPendent, de lluita contra l’estigmatització i discriminació de persones que pateixen problemes de salut mental, arriba aquest dissabte, 20 de febrer, impulsada per l’organització Obertament. L’acció consisteix en convidar persones a seure en un sofà i conversar sobre les seves vivències respecte la salut mental.

A Sabadell, la campanya estarà dissabte de 12 a 14 h. i de les 17 a 19 h. als magatzems Ikea. En la franja del matí, es comptarà amb presència del regidor de Salut de l’Ajuntament de Sabadell, Ramon Vidal.

Centrada en la lluita contra l’estigma en salut mental, la campanya ha previst diferents accions de difusió i sensibilització, entre les quals un recorregut pel territori, durant el qual es convidarà els ciutadans i ciutadanes a seure en un sofà i tenir aquella conversa sobre salut mental que considerin que tenen pendent. Amb tot, es volen desmentir els principals mites que diuen que parlar de salut mental és complicat i lluitar contra els tabús, els prejudicis i la discriminació.

Una de cada quatre persones, segons l’OMS, ha tingut o tindrà un problema de salut mental al llarg de la vida. Si els tabús i prejudicis segueixen, també podrien ser discriminades. Amb #Capconversapendent, es vol aconseguir que els ciutadans i ciutadanes que coneixen algú proper que ha passat per un episodi de salut mental s’hi acostin i abordin aquesta conversa. Així mateix, es vol assolir que 10.000 persones entrin a la plataforma www.capconversapendent.org, visualitzin l’espot de campanya i els vídeos testimonials, deixin el seu compromís d’abordar aquesta conversa i puguin compartir-ho i difondre-ho per xarxes socials.

La campanya d’Obertament compta amb la implicació dels departaments Salut i de Benestar i Família de la Generalitat i La Fundació “la Caixa”, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i diverses administracions locals, entre les quals l’Ajuntament de Sabadell.