PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  29
  Juliol
  2014

  La campanya de vigilància i prevenció d’incendis es desenvolupa de moment amb total normalitat

  Durant els mesos previs als més calorosos, l’ADF de Sabadell i l’Ajuntament han executat les obres previstes en el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals del municipi

  La campanya d’estiu de vigilància  i prevenció d’incendis al rodal de Sabadell que porten a terme l’Ajuntament i l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) Sabadell s’està desenvolupant de moment amb normalitat i sense incidències remarcables. Durant aquests mesos i després de les tasques de manteniment i prevenció realitzades a les zones boscoses, els membres de l’ADF porten a terme un patrullatge i revisió d’aquests àmbits en col·laboració amb altres cossos per detectar i minimitzar possibles riscos i actuar de forma immediata en cas necessari. El tinent d’alcalde de Presidència i alcalde accidental, Josep Ayuso, i el regidor de Sostenibilitat, Lluís Monge, han visitat avui els efectius de l’Agrupació de Defensa Forestal a Togores mentre porten a terme la seva tasca.

  Durant la visita, Ayuso ha valorat molt positivament la campanya fins ara, remarcant que

  les mesures de prevenció que es prenen cada any són fonamentals per a la bona marxa de l’operatiu durant els mesos de calor. Vull agrair novament la imprescindible tasca que porta a terme l’ADF per la cura i la conservació dels nostres boscos, que són una part important de la configuració de la nostra comarca.

  I és que cal recordar que prop d’un 60% de la superfície del Vallès Occidental és forestal. Així mateix, el tinent d’alcalde ha afegit que

  tot i que aquests darrers dies ha plogut, ni l’ADF ni tampoc l’Ajuntament abaixem la guàrdia i sempre estem atents a qualsevol risc que es pugui produir.

  En aquest sentit, el regidor de Sostenibilitat, Lluís Monge, ha dit que

  fins i tot durant i després d’una pluja com la d’aquests dies, que remulla els boscos, cal estar atents pels efectes que l’aigua pugui provocar en els camins, que cal mantenir en perfecte estat. També cal estar atent a l’aparell elèctric que les tempestes puguin produir durant aquests mesos.

  Enric Sapés, Cap d’Operativa de l’ADF a Sabadell, ha comentat que

  estem coordinats amb totes les ADF de la comarca. Tenim un control centralitzat i un cap de guàrdia diari per coordinar la vigilància i l’actuació a tot el territori. Demanem als ciutadans que gaudeixin de la natura també durant aquests mesos però sempre amb respecte i prenent les precaucions precises.

  Durant els mesos previs als més calorosos, l’ADF de Sabadell i l’Ajuntament han executat les obres previstes en el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals del municipi amb ajuts de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona. Aquestes accions han inclòs el manteniment de diferents camins com el de Ribatallada, Can Moragues Vell a la serra de Sant Iscle per Togores i Can Vilar i el camí de Can Vilar al camí de Can Casamada.

  La campanya de vigilància es va iniciar el 14 de juny. Per a la campanya d’estiu, es compta amb 18 components del grup d’intervenció i 21 components del grup de suport d’intervenció. Tots són voluntaris amb formació contínua realitzada durant tot l’any i equipats amb els equips de protecció personal necessaris. Com cada any es compta amb el camió Unimog amb quit d’aigua de 3000 litres preparat per l’extinció d’incendis, dos vehicles tot terreny 4x4 pick-up amb uns quids d’aigua de 200 i 600 litres de capacitat respectivament, tots ells propietat de l’ADF. Aquests vehicles tot terreny fan exclusivament tasques de vigilància i estan preparats per una primera intervenció amb eines manuals. També poden fer, aprofitant el coneixement del territori, l’acompanyament dels vehicles de Bombers, en cas d’incendi.

  El Consell Comarcal ha cedit a la Federació d’ADF un vehicle 4x4 que s’ha posat a disposició de la comarca per la coordinació de tots els efectius en cas de foc.

  També es compta amb el Pla d’Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PIV), amb el qual la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sabadell i l’ADF de Sabadell, dóna suport als municipis en la prevenció dels incendis. El PlV està estructurat en diferents rutes territorials amb l’objectiu d’informar als usuaris del bosc que trobi en el seu recorregut, de les disposicions legals vigents relatives a la prevenció d’incendis forestals, així com de detectar i comunicar amb la màxima celeritat els inicis d’un foc i també totes les incidències relacionades amb l’incompliment de la normativa entre d’altres. En el cas de Sabadell, forma part de la ruta de Castellar del Vallès.

  Tasques d’aquest any

  Durant aquest any 2014,  s’ha portat a terme diferents tasques de manteniment de camins i també s’ha promogut la formació contínua a nivell intern de l’ADF. També s’ha portat a terme un simulacre de gran incendi forestal conjunt amb tota la comarca a través de la Federació ADF Vallès Occidental.

  Els anys 2011 i 2012 es va obrir la línia de defensa contra incendis forestals, que va des del camp de vol de Can Moragues - Togores - serra de Sant Iscle. Es va actuar en una amplada aproximada de 50 m disposats 25 m a banda i banda del camí. Aquest vial és estratègic i forma part de la xarxa viària bàsica de prevenció d’incendis del municipi, definit en el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals. Per aquesta raó, s’ha aclarit la massa mixta de pins fins aconseguir una clara discontinuïtat en la massa forestal, que dificulti la transmissió del foc. Durant aquest hivern s’han fet tasques de desbrossada i manteniment d’aquesta franja.

  En anteriors campanyes, l’ADF de Sabadell va instal·lar dos punts d’aigua aptes per a helicòpters, un a l’ermita de Togores (2004) i l’altre al Santuari de la Mare de Déu de la Salut (2006), per tal de protegir aquest sector en cas d’emergència per incendis forestals. Actualment es disposa d’una xarxa de punts d’aigua per actuar en cas de foc en la part nord del terme, amb considerable massa boscosa i que no disposava d’aquestes infraestructures. A més a més, donaria cobertura als termes veïns com Polinyà o Castellar del Vallès.

  Categories Medi ambient, Transició Ecològica Tags Agrupació de Defensa Forestal, media ambient, prevenció d’incendis, sostenibilitat