PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

07
Maig
2021

La campanya Let’s Clean up Europe! De neteja d’espais naturals es reprèn després d’un any de parèntesi provocat per la pandèmia

Participen Escola Can Deu, l’Institut Ca n’Oriac, Agrupació de Defensa Forestal i Junts per Sabadell

La campanya Let’s Clean up Europe! De neteja d’espais naturals es reprèn després d’un any  de parèntesi provocat per la pandèmia

L’acció d’abast europeu Let’s Clean up Europe! de conscienciació de mantenir nets els espais naturals torna a fer-se a Sabadell, després de que l’any passat el confinament provocat per la pandèmia  obligués a ajornar-lo. L’activitat està impulsada per l’Agència de Residus de Catalunya en col·laboració amb l’Ajuntament de Sabadell.

Es tracta d’una acció comuna a tot Europa, que té per objectiu, d’una banda, conscienciar la ciutadania sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura. I, d’altra banda, vol promoure la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.
Avui els alumnes de 5è de primària de l’escola Can Deu han estat els encarregats d’engegar la campanya, amb una neteja del bosc de Can Deu. L’acció continuarà el diumenge 9 de maig, quan es faci la neteja del Torrent de Colobrers, a càrrec de persones voluntàries coordinades per la formació Junts per Sabadell, i del riu Ripoll, a càrrec de l’Agrupació de Defensa Forestal.
La campanya continuarà els dies 14 i 19 de maig, quan dos grups d’alumnes i docents de l’institut Ca n’Oriac participin en la neteja del riu Ripoll i del Parc Agrari, respectivament.
Més de 125 kg de residus recollits al 2019
Des del 2007, l’Ajuntament de Sabadell organitza aquest tipus de jornades de neteja, perquè al nostre entorn natural arriben tot tipus de residus, com ara plàstics, cartrons, roba, cables, ferralla, runa, etc.

Durant la darrera campanya, al 2019, es van recollir més de 125 kg de residus. Els espais objecte de neteja van ser el camí que enllaça Torre-romeu i l’ermita de Sant Nicolau i el tram del riu Ripoll que hi ha a l’alçada del Molí de l’Amat, sota el barri de Can Puiggener.