PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  10
  abril
  2018

  La Carta de Serveis de la Policia municipal, un pas més en l’aposta per un servei de proximitat amb la ciutadania

  Estableix els compromisos del cos pel que fa a la policia de proximitat, la policia de trànsit, la policia assistencial i el personal administratiu

  La Carta de Serveis de la Policia municipal, un pas més en l’aposta per un servei de proximitat amb la ciutadania

  Amb l’objectiu de donar a conèixer els serveis de la Policia municipal i establir indicadors per avaluar-los, l’Ajuntament ha aprovat la carta de serveis de la Policia municipal. El document estableix que el cos té com a missió oferir un servei públic que contribueixi a mantenir el benestar i la seguretat de la ciutadania per al lliure exercici dels drets i les llibertats.

  La voluntat del Govern, tal com defineixi el document, és que la Policia municipal sigui un servei proper i de qualitat que integri polítiques proactives de treball eficient i de proximitat amb la ciutadania.

  A la carta es regulen els serveis del cos pel que fa a la policia de proximitat, la policia de trànsit, la policia assistencial i el personal administratiu. Marca els compromisos del cos d’acord amb uns indicadors establerts, concreta les vies de reclamació i els canals de participació, així com els drets i deures dels ciutadans i ciutadanes vers el cos policial.

  Així, el model de policia de proximitat s’entén que és el més adient per desenvolupar estratègies de serveis eficaces i d’acord amb les necessitats de la ciutadania i regula els serveis de patrullatge, l’elaboració de diligències i gestió de denúncies, les campanyes informatives de prevenció i la mediació en cas de conflictes veïnals.

  En el cas del model de policia de trànsit, estableix les tasques referents a l’ordenació i regulació del trànsit, com també la intervenció i assistència en el cas d’accidents.

  El model de policia assistencial regula els serveis que s’ofereixen per protegir els drets dels ciutadans i ciutadanes, la detecció, l’auxili i la col·laboració en la resolució, assessorament i canalització de conflictes. Pel que fa al personal administratiu, ha de vetllar pel compliment dels reglaments, les ordenances i tota la normativa legal per afavorir la convivència i el manteniment de la qualitat de vida de la població.

  La importància d’aquest document és que, a més de definir el servei, estableix uns indicadors per valorar, la celeritat i la tardança en l’atenció a qualsevol tipus d’accident, la coordinació amb els altres cossos de seguretat, l’assessorament preventiu i atenció a víctimes de violència, la presentació de denúncies i sol·licituds dels ciutadans i la promoció i formació en educació viària, amb l’objectiu d’avaluar un bon servei de cara a la ciutadania i posar-hi mesures correctores en el cas que sigui necessari.

  Cartes de serveis

  L’Ajuntament de Sabadell ha aprovat, des del desembre de 2016, un total de 17 cartes de serveis. Es tracta de documents públics i accessibles per mitjà dels quals s’informa sobre els serveis que el consistori presta a la ciutadania, la forma de prestar-los i els compromisos de qualitat que es compromet a complir. Les cartes també inclouen la forma de participació de l’usuari.

  La nova llei de Transparència estableix que les institucions han de garantir que els serveis de la seva competència es presentin en unes condicions mínimes de qualitat, i ha d’incloure cartes de serveis en el marc regulador dels serveis públics bàsics.

  Categories Ajuntament, Transparència, Policia Municipal Tags Policia Municipal, transparència