PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

31
Desembre
2015

La Cavalcada de Reis 2016 comptarà amb més de 500 voluntaris i 20 entitats participants

Les carrosses reials s’exposaran al públic el 4 de gener, de 18 a 20:30 h., al porxo de Fira Sabadell


Reismags HomeLa Cavalcada de Reis 2016 tindrà un increment de participants en comparació amb altres anys, tant en nombre de persones com d’entitats que hi col·laboren. Hi desfilaran més de 500 persones, entre figurants, actors i percussionistes, provinents de 20 entitats que s’hi han sumat a la Cavalcada d’aquest any, el que permetrà, també, incorporar algunes novetats.

 

Aquest any es farà el recorregut per l’eix central de la ciutat de Nord a Sud, amb sortida a les 6 de la tarda des del carrer de les Palmeres, a Can Deu,  i arribada, prevista per les nou del vespre, a la plaça de la Nova Creu.

Com ja és característic a la nostra ciutat, l’estructura de la Cavalcada respon a un model clàssic amb parts ben diferenciades de forma senzilla. Així,  després del pas de les colles de tabals que van avisant de l’inici de la cavalcada, les comparses de l’Estel i els carters reials anuncien l’arribada dels tres reis d'Orient, acompanyats cada un del seu seguici. Tancarà la calvalcada, com és tradició,  la comitiva de carboners.

Cada Rei portarà un seguici format per un grup d'encapçalament amb tres patges a cavall, torxers i portadors d’estendards, i tot seguit, vindran les tres carrosses: la primera portarà el rei i els seus patges. A la segona hi anirà el seguici que prepara els regals i a la tercera es transportaran els regals ja embolicats juntament amb els caramels que es llençaran durant la cavalcada.

La incorporació de noves entitats permet enguany afegir-hi nous elements a la desfilada. Així, es podrà comptar amb més dansaires a la comparsa de l’Estel, gràcies a l’augment d’entitats de dansa, i els carters reials aniran amb bicicleta. Destaca també el fet que el seguici de carboners estarà format per patinadors i patinadores, que escenificaran la coreografia que tanca la cavalcada. Un altre element a assenyalar és la incorporació d’astròlogues a la comparsa de l’Estel, on fins ara només hi havia astròlegs.

Entitats i patrocinadors

Les entitats, grups, col·lectius o empreses que participen o col·laboren en la cavalcada d'enguany són l’Associació Defensa Forestal, l’Associació Afrocatalana D’Acció Solidària Amics de la Casamance, l’AV Creu De Barberà (grup de teatre), la Banda de Música de Sabadell, el Ball de Diables de Sabadell, Bots Escola de Dansa, Bruixes del Nord, Sentinelles d’Arkëmis, Centre Parroquial Sant Vicenç (Grup de Teatre St. Vicenç), Club del 600 de Sabadell, la Colla Jove de Sant Antoni, la Colla Vella de Sant Antoni, Diables de la Creu Alta, Forques de Can Deu, Joventut de la Faràndula, Parc de Bombers de Sabadell, Sabadell Comerç Centre, Teatre El Ciervo, Teatre l’Encert, Vespa Club, les Escoles de Dansa Mònica Escribà,  El Gimnàs Escola de Dansa,  Ritme Escola de Dansa, Escola de Dansa Kamymestudio, el Club Patinatge Artístic Sabadell i  l’Associació Cicloamics Sabadell.

Els patrocinadors de la Cavalcada 2016 són TUS S COOP C LTDA, Foment del reciclatge SA (Grup Everest), Serveis del Medi Ambient, S.A. (Smatsa),  Drogas y Pinturas la Moderna, S.A.,  Cafès Pont, S.L, CIPO, SCCL, ADF Sabadell.

El Lluquet i  el Rovelló

L’any 2016 es commemora el centenari de la publicació de l’obra Els Pastorets de Josep Maria Folch i Torres, fet que hi serà present a la Cavalcada, ja que els personatges del Lluquet i Rovelló acompanyaran l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, a l’acte de recepció dels Reis d’Orient que tindrà lloc a 2/4 de 6 de la tarda, al carrer de les Palmeres. Durant l’acte, previ a la desfilada, es lliurarà als reis les claus de la ciutat.

Prop de 6 tones de caramels

En total, es llançaran unes 6 tones de caramels, aproximadament durant tot el recorregut, que han estat cedits per diferents empreses de la ciutat i que són aptes per a celíacs. I és que, un any més, l'Ajuntament de Sabadell s'adhereix a la Campanya promoguda per l'entitat Celíacs de Catalunya el dia de Reis, amb el lema "Cap Nen Celíac sense caramels".

Mostra de les Carrosses Reials

Aquest any, les carrosses reials romandran exposades al públic el dilluns 4 de gener entre les 18 i les 20:30 h a l’interior de la Fira de Sabadell, davant dels finestrals de l’entrada porxada de l’equipament, a la plaça de la Sardana. La zona estarà convenientment il·luminada perquè destaquin els detalls amb què estan guarnits els carruatges.