PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

08
Maig
2020

La ciutat es prepara per a la preinscripció escolar, que es durà a terme entre el 13 i el 22 de maig de forma telemàtica

La ciutat es prepara per a la preinscripció escolar, que es durà a terme entre el 13 i el 22 de maig de forma telemàtica

La preinscripció escolar, tant de les escoles bressol com d'educació infantil, primària i ESO, es farà entre el 13 i el 22 de maig, tal com ha informat el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. A partir del proper dimecres, dia 13, es podrà fer de forma telemàtica, en tots els casos que sigui possible. Les famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme el procediment telemàtic disposaran d’uns dies per poder lliurar les sol·licituds de forma presencial, amb cita prèvia trucant per telèfon o a través d’Internet, al centre que hagin escollit en primera opció.

Aquest ha estat uns dels temes que s’han abordat avui a la reunió al Comitè d’Emergències Municipal pel que fa a la gestió de la ciutat en relació amb el coronavirus.

En aquest sentit, la preinscripció presencial estarà disponible del 19 de maig al 22 de maig inclòs. Cada centre determinarà el seu horari d'atenció al públic, segons les necessitats. El detall de la informació es pot trobar al web del Departament d’Educació. 

Una altra de les qüestions que s’han abordat a la reunió ha estat l’ampliació dels carrers amb prioritat per a vianants aquest cap de setmana. En aquest sentit, l’Ajuntament recorda que amb l’objectiu d’afavorir el distanciament social en les sortides permeses per l’Estat d’Alarma, els propers dissabte, diumenge i dilluns –dia de la Salut–, es transformaran en zones de prioritat per a vianants el carrer de Sant Miquel a la Creu Alta –entre la plaça dels Usatges, la plaça de l’antic Vapor Cusidó i la plaça de Carrasco i Formiguera–; els carrers de Sant Sebastià –entre el carrer de Buxeda i l’avinguda de Barberà– i de Salvany –entre l’avinguda de Barberà i el carrer de Sol i Padrís– a l’Eixample, com també el carrer de l’Església Romànica a la Creu de Barberà, entre la ronda de Santa Maria i la ctra. de Barcelona.

Aquestes vies se sumen a les que ja es van tancar al trànsit el cap de setmana passat, concretament l’eix central (des de la via de Massagué fins gairebé al capdavall de la Rambla) i alguns trams de les avingudes de Barberà –a la zona sud– i de la Concòrdia i de Matadepera –al nord–. 

Així mateix, l’Ajuntament recomana a la ciutadania que camini pel costat dret, de manera que entre totes i tots ajudem a garantir la distància entre persones. Aquesta recomanació es tradueix en una nova senyalització que s’està acabant de pintar a més de 75 carrers distribuïts als set districtes, incloent-hi les principals vies dels diferents barris.

Denúncies per no respectar l’Estat d’Alarma

D’altra banda, des de diumenge 15 de març i fins ahir dijous, 7 de maig, la Policia Municipal ha interposat 2.079 denúncies per no respectar les restriccions de l’Estat d’Alarma. Des de l’Ajuntament es recorda la necessitat que tothom respecti les mesures decretades. El govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixin a superar col·lectivament l’actual situació.