PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

  30
  Novembre
  2020

  La ciutat recupera el torrent de Colobrers com a element ambiental i paisatgístic, després dels treballs de restauració pels danys causats pel temporal Glòria

  La ciutat recupera el torrent de Colobrers com a element ambiental i paisatgístic, després dels treballs de restauració pels danys causats pel temporal Glòria

  Sabadell ha recuperat recentment un element ambiental i paisatgístic important per a la ciutat com és el torrent de Colobrers, que va patir els efectes del temporal Glòria i que va provocar que s’hagués de tancar. Aquest espai natural ja està obert a la ciutadania, un cop finalitzats els treballs de recuperació de l’indret.

  Avui han visitat aquest paratge Marta Farrés, alcaldessa; Mar Molina, regidora de Transició Energètica, i Josep Maria Aguiló, cap de la demarcació territorial de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a Barcelona.

  Durant la visita, Farrés ha assenyalat que

  el torrent de Colobrers és un espai molt estimat a la ciutat i que té un alt interès ecològic i paisatgístic. Animem la gent a venir i a gaudir-ne, però cal saber que és un espai molt fràgil i per això demanem a la ciutadania que el respecti i que sigui responsable a l’hora de fer-ne ús.

  L'ACA ha fet durant aquest juliol treballs de restauració del tram del torrent de Colobrers afectat pel temporal del passat gener. El pas a aquest indret, a més, va romandre tancat durant l’agost i el setembre, per ajudar la seva recuperació ambiental i paisatgística.

  Les pluges torrencials del mes d’octubre de 2019 van afectar considerablement el rodal i el camí del riu Ripoll. El temporal Glòria va causar també nombrosos desperfectes. Colobrers va veure’s afectat i el camí va quedar impracticable. Davant d’aquesta situació es va tallar l’accés al torrent, perquè el camí no complia les garanties de seguretat.

  L’actuació ha consistit en l’estabilització dels marges del torrent mitjançant un mur de gravetat format per una estructura de troncs de fusta amb estaques vives (esqueixos), plantació de vegetació de ribera i sembra d’espècies herbàcies. La plantació i la sembra, un cop arrelades i desenvolupades, ajuden a cohesionar l’entramat de terra, troncs i plantes. L’actuació evita l’erosió del marge del torrent que la velocitat de l’aigua produeix en períodes de pluges fortes.

  Per tal de garantir la recuperació ambiental i paisatgística, un cop finalitzats els treballs, el torrent va continuar tancat durant els mesos d’agost i setembre, tant des de l’accés de Can Pagès, com des de Can Moragues.

  Interès ambiental i paisatgístic

  El torrent de Colobrers és un espai d’interès ecològic, paisatgístic i connector, que acull vegetació típica dels espais fluvials com ara el càrex, la cua de cavall i el saüc. També compta amb una fauna diversa d’ocells, amfibis i invertebrats aquàtics. És per aquest motiu que quan s’hi accedeix és important no sortir dels camins senyalitzats de l’itinerari, no entrar a la llera del torrent i seguir les recomanacions de portar el gos lligat i no accedir-hi amb bicicleta.

  En aquest marc, el torrent de Colobrers és un dels àmbits destacats en la proposta de l’Ajuntament de Sabadell d’ampliació dels actuals límits del Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac per incorporar els terrenys amb classificació́ de sòl no urbanitzable situats al nord del terme municipal, fins al límit del sòl urbà.

  Categories Transició Ecològica Tags medi ambient, torrent de Colobrers