PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

 • L'Ajuntament i TUS han dut a terme millores en el servei de transport públic urbà de la ciutat

 • Visita d'obres a l'ampliació del centre cívic Sant Oleguer

 • Acte institucional d'obertura de Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Millores en la tramitació de llicències d'obres

 • Dades TUS 2023 Transports Urbans de Sabadell

 • Visita a les obres del Pavelló Oest

  22
  Novembre
  2019

  La Colla de Sabadell ja té un documental, que s’estrenarà el 27 de novembre als Cinemes Imperial

  Titulat “Estem voltats de pocavergonyes”, hi apareixen noms com Sergi Pàmies, Benet Casablancas, Quimi Portet, Queco Novell o Toni Soler i les veus de Jordi Boixaderas i Rosa Renom

  La Colla de Sabadell ja té un documental, que s’estrenarà el 27 de novembre als Cinemes Imperial

  El dimecres 27 de novembre, a les 19.30 h, als Cinemes Imperial –dins la Setmana Joan Oliver i la Colla de Sabadell–, s’estrenarà el documental Estem voltats de pocavergonyes, produït pel Col·lectiu Pere Quart i que tracta la trajectòria de la Colla en el marc de la commemoració del centenari del seu primer acte col·lectiu. Una aportació artística i divulgativa per al coneixement i la valoració d’aquell grup sabadellenc que va remoure la vida cultural de la ciutat i del país. En acabar la projecció hi haurà un col·loqui.

  Dirigit per Clara Soley, realitzat per Rafel Uyà i amb Albert Serradó com a director de fotografia i Sara Martínez d’ajudant de realització, el documental ha obtingut el suport econòmic de l’Ajuntament de Sabadell –que ha hi aportat el 43 % del pressupost–, la Conselleria de Cultura de la Generalitat –mitjançant la Institució de les Lletres Catalanes (ILC)–, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Diputació de Barcelona. Així mateix, el projecte ha comptat també amb un munt de complicitats, la majoria en clau sabadellenca.

  L’objectiu d’aquesta proposta cinematogràfica és divulgar els fets més rellevants de la història de la Colla i explicar què va significar en el seu moment, als anys 1920, a més de plantejar-se quin llegat n’ha arribat fins avui. El documental s’adreça al públic en general, tot i que els autors han tingut en compte la seva funció pedagògica i la voluntat de fer-lo arribar especialment als joves.

  Dues veus narratives, entrevistes i escenificacions, amb un fil cronològic

  El documental trena tres plans diferents, seguint un fil cronològic i temàtic. D’una banda, Jordi Boixaderas posa veu a Joan Oliver –el qual parla de les peripècies d’aquest grup d’amics que era la Colla–, mentre que Rosa Renom és la veu d’una narradora omniscient que va guiant l’espectador i matisa detalls de la història.

  D’altra banda, es van intercalant talls d’entrevistes a diversos experts que situen la Colla en el context històric, social, econòmic i cultural. Hi apareixen paraules de l’historiador Josep Maria Benaul, el crític Jordi Marrugat, la professora Maria Campillo, l’escriptor Sergi Pàmies i el músic Benet Casablancas, entre altres, per tractar de descobrir, des de diversos angles, l’ambició i el sentit de l’aposta cultural del grup capitanejat per Joan Oliver, Francesc Trabal i Armand Obiols. Així mateix, el documental indaga també en els mecanismes de l’especial humor que tenia la Colla de Sabadell, a partir d’entrevistes a experts com Quimi Portet, Toni Soler, Queco Novell o Adrià Pujol.

  I, finalment, s’han escenificat de nou alguns dels moments estel·lars de la Colla –com l’acampada a la cala Pola de Tossa de Mar o la creació de la editorial La Mirada al Marquet de les Roques– i s’ha recreat l’ambient del Casino dels Senyors. Per tal d’il·lustrar la seva particular mirada sobre el món i la literatura, s’han dramatitzat alguns textos, com els diàlegs “trabalians” entre en Cartipàs i en Falsilla, o alguna de les escenes de promesos escrites també per Francesc Trabal.

  Hi apareixen alumnes del Batxillerat Escènic de l’Institut Ferran Casablancas i actors com Jaume Madaula, Santi Ricart, Sílvia Ricart, David Vila i Ros, Josep Maria Roviralta o Jeroni Oller... A més, el documental compta amb col·laboracions especials, com la de la pianista Glòria Peig o el cantautor i dramaturg Ignasi Roda.

  D’altra banda, en el documental apareix tot de material fotogràfic d’època, en bona part d’arxius que custodia la Fundació La Mirada, però també de l’Arxiu Històric de Sabadell, entre altres.

  Segons els autors, la idea del documental va sorgir fa dos anys quan l’escriptora i professora Clara Soley va reunir un grup d’amics i experts per proposar-los l’aventura d’explicar les peripècies de la Colla de Sabadell en format audiovisual. En el grup hi havia Rafel Uyà –realitzador audiovisual freelance i professor de Comunicació Audiovisual a la UAB–, Anton Carbonell –president del Col·lectiu Pere Quart–, l’escriptor Antoni Dalmases, Miquel Bach –president de la Fundació La Mirada i expert en la Colla–, Cesc Prat –filòleg i membre de la Comissió 100 Anys de la Colla–, a més d’Esteve Renom –màster en cinema i ajudant de direcció­– i Fidel Balaguer –galerista i director de l’escola Grisart.

  Projecció per a més de 600 alumnes de secundària

  D’altra banda, el divendres 29 de novembre, al matí, al mateix cinema, es duran a terme dues sessions per a estudiants. Concretament 647 joves de 4t d’ESO i de 1r de Batxillerat podran veure el documental i participar en un col·loqui posterior amb la directora i altres membres del Col·lectiu Pere Quart.

  Aquestes dues sessions, que tindran lloc el dia que farà 120 anys del naixement de Joan Oliver, apareixen en el projecte Ciutat i Escola.

  Categories Cultura i esport Tags 100 anys Colla de Sabadell, colla de sabadell