PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

12
Juliol
2022

La Colla Sardanista Mirant al Cel inicia aquest dissabte la celebració del 75è aniversari de la seva fundació

Es farà una gran festa a la plaça del Dr. Robert, al Racó del Campanar i a la plaça de Sant Roc

La Colla Sardanista Mirant al Cel inicia aquest dissabte la celebració del 75è aniversari de la seva fundació

El Grup Sardanista Mirant al Cel, entitat cultural de Sabadell emmarcada en l’àmbit de la sardana esportiva, és l’única de tot Catalunya que ha estat en competició durant 75 anys de forma ininterrompuda. Des del seu inici han passat per la Colla prop de 500 dansaires de totes les edats, portant per tota Catalunya el nom de la ciutat i la defensa de la sardana i els seus valors culturals.

Aquest dissabte, 16 de juliol, es portaran a terme els actes de celebració del 75è aniversari de la seva fundació, amb una gran festa a la plaça del Dr. Robert, al Racó del Campanar i a la plaça de Sant Roc.

La festa començarà al migdia amb un espectacle d’animació infantil per part del grup Malaboig. A la tarda, hi haurà una audició de sardanes amb la participació de la Cobla Sant Jordi, seguit d’una exhibició de Punts Lliures de la Colla Mirant al Cel, campiona de Catalunya en aquesta modalitat, i una exhibició de la Colla Cabirols, la juvenil del Grup, Sots campiona de Catalunya en aquesta modalitat.

A l’audició, es dura a terme l’estrena de la sardana “Mirant al Cel” composta per Enric Ortí especialment per aquesta ocasió. Aquesta sardana la ballaran més d’un centenar de dansaires que han format part de la Colla durant aquests 75 anys.

L’audició seguirà amb un espectacle de percussió per part del Grup Batucada Arritmia. I a la nit, dos concerts adreçats bàsicament a la gent jove amb l’actuació dels Grups Obeses i Dalton Bang.

El programa complet de la jornada es pot consultar aquí.

A banda, es realitzaran altres activitats fins al juny del 2023, data en què finalitza l’aniversari (la Colla va debutar al concurs de colles a Gavà el 29 de juny de 1947). Una de les accions que més destaca és la convocatòria del primer concurs “Mirant al Cel” de composició de sardanes. Aquesta iniciativa respon a la voluntat de compromís del grup amb la cultura popular catalana i de seguir amb la seva llarga i consolidada trajectòria en el món sardanista.

Aquest concurs, obert a tots els compositors, és una proposta amb ànim de continuïtat en el temps, ja que es pretén presentar una edició bianualment. La temàtica i el títol de les sardanes és lliure, però han de ser originals i inèdites. El jurat està format per cinc integrants de reconegut prestigi musical i artístic vinculats a aquest món. La composició del jurat es farà pública després del veredicte.

Les obres han d’estar instrumentades per a cobla d’onze instruments: Les composicions finalistes seran interpretades per la cobla La Principal del Llobregat en un concert al Teatre Principal de Sabadell el divendres 16 de juny del 2023. El primer premi està dotat amb 2.000 €, el segon amb 1000 € i amb 500 € el tercer. L’admissió de les composicions originals finalitza el 17 de febrer del 2023. Les bases del concurs es poden consultar aquí.