PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

12
Març
2014

La companyia alGalliner celebra el seu 10è aniversari

Aquest 2014, la companyia commemora el seu 10è aniversari i vol portar a terme diferents activitats com ara una festa al bar de l’Estruch

Aquest 2014, la companyia commemora el seu 10è aniversari i vol portar a terme diferents activitats com ara una festa al bar de l’Estruch el 26 d’abril, on es presentarà el logotip oficial de la Companyia, dissenyat per Natàlia Solana, i s’emetrà un documental que repassarà la trajectòria del grup. L’acte estarà presentat per Elisabet Carnicé.

També s’organitzarà un torneig de futbol dirigit a entitats culturals, previst inicialment pels dies 19 i 20 de juliol, i, a la tardor es reestrenarà, totalment revisada, l’obra de teatre Tres Tristos Traumes.

A més de diferents actes que s’aniran programant i comunicant durant aquest aniversari.

Tal i com ha comentat el regidor de Cultura, Quim Carné, en la roda de premsa d’aquest matí realitzada a La Faràndula :

“AlGalliner van començar dins el teatre amateur i han passat al professional gràcies al seu enorme treball a tots nivells. Ells són un referent de persones joves, amb talent que tiren endavant. Són una companyia que han fet temporada a Barcelona i mai s’han oblidat dels seus orígens, de la seva ciutat, de La Faràndula i això diu molt de la seva generositat.

Carné ha felicitat la companyia dient que

desitjo que aquests 10 anys es multipliquin per molts més.

Albert González, membre de la companyia ha explicat que:

hem volgut fer la roda de premsa en aquest espai – el galliner de La Faràndula – perquè en aquest espai ens reuníem per parlar ja des de l’època que representàvem Els Pastorets i és l’espai que ens dóna nom.

González ha explicat que

aquests actes per commemorar el nostre aniversari volen servir per donar-nos a conèixer encara més a la ciutat i a les seves entitats.

La companyia també ha volgut agrair el suport actiu que han rebut des dels seus inicis per poder celebrar 10 anys.

10 anys d’història

La companyia alGalliner commemora el seu 10è aniversari. El seu origen parteix d’un grup d’amics que feien teatre a la Joventut de La Faràndula de Sabadell: Marc Rius, Òscar Castellví, Xavi Salavert i Albert González i que es van animar a fer una companyia pròpia.

El 2004 van  estrenar el seu primer muntatge: Tres tristos traumes, de Pasqual Alapont, una comèdia que van estrenar a l’Estruch i que va arribar a fer temporada al teatre Llantiol de Barcelona l’any 2008.

La següent obra va ser un musical infantil de petit format que actualment encara es representa per escoles: Històries de Sabadell (vista per primer cop el 2008 a l’Escola Teresa Claramunt ).

L’any 2012 van presentar a l’Estruch la comèdia: La ràbia que em fas, de Juli Disla. Aquesta obra també es va poder veure al Teatre Regina de Barcelona.

I el 2013 la companyia estrena tres nous muntatges: l’obra infantil Hi havia una vegada..., l’espectacle per a museus Es ven piano i el seu projecte més ambiciós durant aquests anys: Els Justos, d’Albert Camus, que es va estrenar a  l’Estruch.

Els membres de la companyia van estudiar a l’Institut del Teatre en diferents especialitzacions. Òscar Castellví i el Marc Rius es van decantar per Interpretació, Albert Gonzalez va optar per Direcció i Dramatúrgia i Xavi Salavert va escollir ser tècnic de llums.

La companyia es dedica professionalment al teatre i és per això que té un ritme de producció adequat a les característiques laborals i professionals dels seus membres. Segons les necessitats, també compten amb la col·laboració d’altres actors.

La companyia també es dedica a altres activitats com visites teatralitzades, espectacles per encàrrec, animacions, etc. A més, actualment també ofereixen un taller de teatre per a adults amb la col·laboració de La Bàscula. A l’estiu ofereixen cursos intensius de teatre per a infants i adults.