PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

30
Juliol
2021

La coordinació i la col·laboració entre diferents cossos, clau en la prevenció i lluita contra els incendis

Avui l’alcaldessa i el tinent d’alcaldessa de Seguretat i Civisme han visitat el Parc de Bombers de Sabadell i l’ADF

La coordinació i la col·laboració entre diferents cossos, clau en la prevenció i lluita contra els incendis

La coordinació i col·laboració entre diferents cossos és aquest estiu un dels elements protagonistes dins la prevenció i lluita contra els incendis forestals a Sabadell. En aquest marc, tant l’Ajuntament, per mitjà de Policia Municipal, com els Bombers de la Generalitat de Catalunya i l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) treballen de manera coordinada per vetllar per la seguretat i la conservació del rodal i les zones boscoses. Avui l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el tinent d’alcaldessa, Jesús Rodríguez, han fet una visita al Parc de Bombers de la Generalitat i després s’han trobat amb els representants de l’ADF, per tal comentar i analitzar el desenvolupament de la campanya d’estiu.

Pel que fa al Parc de Bombers de Sabadell, i en el marc de la Campanya Forestal que posa en marxa cada any la Generalitat de Catalunya, aquest estiu han reforçat els efectius amb 6 auxiliars forestals. Els Bombers, a la ciutat, compten amb un total de 7 vehicles, entre els quals un furgó de salvament i dos vehicles bomba rural pesants, equipats amb cisterna. Per la seva part, la Policia Municipal contribueix diàriament a la vigilància del rodal i, en cas d’incendi, també col·labora en tasques de suport.

Per la seva part l’Agrupació de Defensa Forestal de Sabadell, que compta amb 25 voluntaris per a la campanya d’estiu, se centra en el patrullatge i la vigilància dels boscos i zones forestals del municipi, en col·laboració amb altres cossos, per detectar i minimitzar possibles riscos i fer una primera intervenció en cas necessari. També pot col·laborar en contenció de focs, sempre amb la supervisió del cos de Bombers.

La prevenció i la lluita contra incendis és una les actuacions que aquest cos de voluntaris i voluntàries duu a terme, ja que al llarg de l’any també intervé en altres tipus de situacions, com per exemple suport en cas de pluges o altres episodis meteorològics o tasques de sensibilització ciutadana.

En relació amb la prevenció d’incendis, l’Ajuntament atorga una subvenció anual de 10.000 euros a l’ADF per cobrir les despeses generades durant la seva tasca. Així mateix, a finals de l’any passat es va concedir un ajut de 10.000 euros més a l’entitat per a l’adquisició d’un camió destinat, precisament, a l’extinció de focs.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés ha volgut

“agrair i reconèixer la tasca i el compromís del conjunt de professionals i voluntaris de diferents cossos i entitats que, dia a dia i de forma coordinada, lluiten contra el foc i vetllen per la conservació del nostre entorn”.

Un reconeixement al qual s’ha sumat el tinent d’alcaldessa.

En el marc de la prevenció i per tal de reduir riscos, a banda de les actuacions de sensibilització i actuació, l’Ajuntament ha fet una neteja d’espais forestals urbans a tots els districtes de la ciutat. També s’han desbrossat zones forestals i vores de camins com ara diversos punts del rodal i del Ripoll, Castellarnau, el Parc Agrari, les àrees de lleure, la zona d’horta municipal, Can Roqueta i altres espais naturals, com la zona dels marges de la Bassa o els voltants de Riu-sec.

20210730 bombers i adf 1