PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

09
Setembre
2022

La façana de l’Ajuntament s’il·lumina de taronja amb motiu del dia mundial per a la prevenció del suïcidi

La façana de l’Ajuntament s’il·lumina de taronja amb motiu del dia mundial per a la prevenció del suïcidi

La façana de l’edifici de l’Ajuntament s’il·luminarà de taronja aquest cap de setmana, des d’avui fins al diumenge, amb motiu de la celebració del Dia Mundial per a la prevenció del suïcidi, que té lloc el 10 de setembre i a petició de l’Associació Catalana per a la prevenció del suïcidi. Sabadell s’adhereix així a l’estratègia de sensibilització que impulsa la Organització Mundial de la Salut sobre el suïcidi, una de les causes de mort evitables que més afecta a la població jove.

La instauració del Dia Mundial és una acció per trencar el tabú que l’envolta i que en dificulta la prevenció. A Catalunya, és la primera causa de mort entre els homes de 15 a 44 anys i entre les dones de 15 a 34 anys. El passat mes de juny, el Sistema d’Emergències Mèdiques, per mitjà de l’atenció telefònica del 061,  va posar en marxa un servei especialitzat per atendre persones amb conducta o ideació suïcida, i als seus familiars o persones properes. Les trucades són ateses per professionals les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.

La promoció de la salut, i particularment la salut mental i la lluita contra l’estigma, son polítiques prioritaris per a l’Ajuntament. En aquest marc, el consistori té el compromís amb les entitats i institucions a seguir generant aliances per desplegar polítiques locals orientades a prevenir el suïcidi.

Enllaços d’interès: