PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

25
Maig
2018

La festa de fi de curs de l’Esplai La Baldufa consolida la 2a fase del Germinem Circ, aquest dissabte a Can Puiggener

Es presenta també el projecte “Lleure artístic per a tothom!”, escollit en el Construint Ciutat 2018 per promoure les arts com a eina d’aprenentatge i cohesió

La festa de fi de curs de l’Esplai La Baldufa consolida la 2a fase del Germinem Circ, aquest dissabte a Can Puiggener

Les activitats artístiques protagonitzaran demà, dissabte 26 de maig, la festa de final de curs que l’Esplai La Baldufa celebrarà a Can Puiggener. La celebració, que compta amb el suport de l’Ajuntament, s’allargarà tota la jornada. Les activitats tindran lloc a la plaça d’Isabel Vilà, al matí i al migdia, i són obertes a tothom. Així mateix, a la tarda, hi haurà projecció d’imatges i vídeos del curs i una mostra dels diferents grups de l’esplai al centre cívic del barri.

La festa de final de curs d’enguany de La Baldufa té una agenda més completa que en altres ocasions. Durant la jornada hi haurà diferents activitats que sorgeixen del projecte “Lleure artístic per a tothom!”, que La Baldufa va presentar en el procés de pressupostos participatius Construint Ciutat 2018 i que va ser finalment seleccionat per portar-lo a terme. Amb la iniciativa, s’està promovent i ampliant l’oferta pública de lleure artístic com a mitjà d’aprenentatge, formació i cohesió social.

“Lleure artístic per a tothom!” compta amb el suport de les escoles Joan Maragall i Alcalde Marcet i del Centre Cívic de Can Puiggener, en els quals es fan activitats de circ, dansa, teatre, etc. per a infants i joves a la tarda i els dissabtes. També es porten a terme accions artístiques a la via pública obertes al conjunt de la ciutadania.

Per a Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor d’Educació,

l’accés a les activitats artístiques és molt sovint motiu de desigualtat entre els infants i per això des de l’Ajuntament impulsem diverses accions per revertir la situació. El projecte de lleure artístic proposat per La Baldufa té un gran valor: acosta l’art a tothom i genera moltes complicitats, aprofundint en la idea que per educar cal la implicació de tothom.

Fruit del treball conjunt que implica el projecte, per al dissabte s’han preparat tot un conjunt de propostes variades però amb l’art i la convivència com a comú denominador, en una festa fi de curs que vol esdevenir, així mateix, una trobada oberta a tots els veïns i veïnes.

La festa s’iniciarà amb la benvinguda cap a les 10.30 h del matí a la plaça d’Isabel Vilà. D’11 a 12.30 h serà el moment per a diversos racons i tallers, acrobàcia, pintacares, xanques, papiroflèxia, mural gegant i altres propostes. A la tarda, cap a les 16.30 h, una cercavila conduirà els participants cap al Centre Cívic de Can Puiggener, on tindran lloc el passi d’audiovisuals i la mostra - espectacle de fi de curs. La cercavila la dinamitzarà l'artista de Moçambic Timoteo Nchussa, col·laborador de l'Esplai La Baldufa i del seu projecte “Lleure artístic per a tothom!”.

La segona fase del Germinem Circ arriba a més de 800 persones

La festa també servirà per consolidar la segona fase del projecte Germinem Circ que lidera L’Estruch amb l’objectiu d’acostar el circ social als diferents barris. Si en la primera fase, 34 joves van formar-se per poder ensenyar les tècniques del circ, ara, en aquesta segona fase, aquests joves traslladaran els seus coneixements als centres. Serà el moment, doncs, en què podran mostrar les seves aptituds com a formadors, acompanyats també per tutors de Tub d’Assaig i de la companyia Sifó, amb qui faran conjuntament tallers de malabars, equilibris i acrobàcia.

Del mes de gener fins ara, a més de l’Esplai La Baldufa, han participat en el Germinem Circ: Grandalla, l’Institut Ferran Casablancas i les escoles Teresa Claramunt, Joan Maragall, Virolet i Alcalde Marcet. Aquests centres han organitzat tallers i activitats relacionades amb el circ en què han participat més de 800 persones.

Montserrat Chacon, regidora de Cultura, ha afirmat que

aquest any es comencen a veure els fruits del Germinem Circ. Així, la formació que es va impartir dins de les parets de Ca l’Estruch ara s’escampa pels barris i arriba a molta més gent.

A més, el Germinem Circ tindrà una tercera fase, que serà quan les persones formades començaran a produir espectacles fora de Ca l’Estruch. D’altra banda, a la tardor vinent es tornarà a fer una segona sessió de formació per a formadors.