PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

 • L'Ajuntament i TUS han dut a terme millores en el servei de transport públic urbà de la ciutat

 • Visita d'obres a l'ampliació del centre cívic Sant Oleguer

 • Acte institucional d'obertura de Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Millores en la tramitació de llicències d'obres

 • Dades TUS 2023 Transports Urbans de Sabadell

 • Visita a les obres del Pavelló Oest

  18
  Maig
  2017

  La Festa Gran d’aquest any posa en valor la feina de les entitats de gent gran

  La celebració coincideix amb la presentació de la campanya “Viu la Vida en Gran”, que promou el concepte gent gran activa

  La Festa Gran d’aquest any posa en valor la feina de les entitats de gent gran

  Sabadell celebrarà del 22 al 28 de maig, una nova edició de la Festa Gran amb l’objectiu de donar encara més protagonisme a la gent gran de la ciutat, aprendre de la seva experiència i donar més veu a les seves opinions.

  El programa festiu comptarà amb diverses propostes, entre les quals destaca l’espectacle inaugural, una mostra de Tai-txi, ball i activitats intergeneracionals com les manualitats i les danses, música, cant o cinema, entre d’altres. Un programa que vol fomentar la participació de les persones grans, amb moltes activitats i propostes fetes i pensades en la majoria de casos pel propi col·lectiu i de la mà del teixit associatiu de la ciutat. En paraules de la regidora de Cicles de Vida, Marisol Martínez, "aquesta festa és un oportunitat per fer un reconeixement públic a tot allò que la gent gran ha aportat a la ciutat”.

  Per a Martínez, "des del Govern volem afavorir i impulsar l’envelliment actiu i posar a l’abast de la gent gran els serveis i recursos que necessiten”; en aquest context,la regidora ha afegit que "el nostre objectiu passa per millorar Sabadell amb la implicació activa de tots els sectors de la societat, també i de manera molt important de la gent gran, que representa un 18,52% de la població, és a dir, 38.901 persones de més de 65 anys i que volem que sigui protagonista del present i del futur”.

  La Festa Gran s’iniciarà el proper dilluns, 22 de maig, a les 12 del migdia amb una rebuda institucional, al Saló de Plens de l’Ajuntament, a les entitats que participen o col·laboren en la festa. Actuaran dos grups de cambra de l’Escola Municipal i Conservatori Professional amb motiu del seu 125 aniversari com a escola.

  Com a novetat aquest any es podrà participar a les Jornades @-informa, de la Fundació Antiga Caixa Sabadell, que neixen amb la voluntat d’aglutinar per primera vegada en el mateix fòrum coneixements i experiències sobre la interrelació de la salut, la tecnologia i l’esport envers el benestar de la gent gran.

  Entre les propostes que es mantenen d’altres edicions figuren la cantada de Corals dels casals i entitats de gent gran o la ballada de sardanes amb la Cobla La Nova Vallès.També es podrà gaudir de la mostra d’entitats o d’una desfilada de vestits de costura i paper de les entitats de gent gran.

  La Festa clourà el diumenge 28 de maig a 2/4 de 6 de la tarda a la plaça del Doctor Robert, amb el ball de Cloenda, a càrrec de l’Orquestra Galeta. Tots els actes són gratuïts i oberts a tothom, però alguns requereixen inscripció o recollir invitació/entrada, que s’ha de recollir a l’antic Mercat de Sant Joan.

  Viu la Vida en Gran

  Coincidint amb la festa s’ha presentat la campanya Viu la Vida en Gran, que vol trencar amb la imatge que sovint es té de les persones grans, potenciant i promovent el concepte de gent gran activa, que s’implica i participa en la societat. El tret de sortida de la campanya serà el dilluns 22 de maig, data a partir de la qual s’implantarà la nova imatge en totes les accions que es facin des de l’Ajuntament adreçats a aquest col·lectiu.

  Viu la Vida en Gran vol apostar per un envelliment actiu, promoure la independència i la igualtat de gènere també en la gent gran; iniciant una nova etapa en la qual cal garantir el dret a respectar també les decisions de la gent gran i dels infants des d’instruments que garanteixin el ple dret de ciutadania.

  Programa

   

  Categories Entitats, Participació ciutadana Tags entitats, Festa Gran, Viu la Vida en Gran