PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

26
Febrer
2020

La fira Formació i Treball. Apropa’t a l’FP enceta la quarta edició centrada en l’orientació al llarg de la vida

La fira Formació i Treball. Apropa’t a l’FP enceta la quarta edició centrada en l’orientació al llarg de la vida

La quarta edició de la fira Formació i Treball. Apropa’t a l’FP ja ha obert les portes, fins al dissabte 29 de febrer, al recinte de la Fira Sabadell, on s’organitzen xerrades informatives de graus mitjà i superior, així com conferències d’interès general i altres activitats d’orientació educativa.

Aquest matí ha tingut lloc l’acte inaugural de la fira, que ha comptat amb l’assistència del regidor d’Educació, Manuel Robles, el president diputat de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona, Alfredo Vega; el director dels Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental, Jesús Viñas; la directora de l’Institut Català de Qualificacions Professionals, Núria Pi; i la directora del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Ariadna Rectoret, així com representants d’administracions i ajuntaments, altres institucions, gremis professionals i empreses del territori.

El regidor d’Educació, Manuel Robles, ha destacat que

“la presència dels vallesos en la taula d’oferta de la formació professional perquè tenim un teixit industrial consolidat, tenim grans vies de comunicació i tenim una importància cabdal en l’oferta formativa al territori”.

En aquesta línia, el president diputat de l’Àrea d’Educació de Diputació de Barcelona ha lloat

“la capacitat d’organització, mobilització i compromís que demostren tots els ajuntaments implicats en aquesta fira, compromís amb el creixement personal i amb l’educació”.

En aquest sentit, els dos grans objectius de la quarta edició d’Apropa’t a l’FP passen per una aposta per l'orientació al llarg de la vida i la lluita contra l’abandonament escolar prematur:

“una xacra que com a societat no ens podem permetre. Per això des de les administracions fomentem l’orientació col·lectiva i professionalitzadora”,

analitzava Robles. 

El programa complet d’activitats i la inscripció a les xerrades es pot consultar a l’APP de la Fira o aquí. L’entrada al certamen és gratuïta, tot i que a les conferències és recomanable inscriure-s’hi prèviament. L’horari de la fira és el següent:

  • Dimecres 26 i dijous 27: de 8.45 a 14 h
  • Divendres 28: de 8.45 a 14.30 h i de 16 a 19.30 h
  • Dissabte 29: de 10.30 a 13.30 h

El divendres 28 de febrer, a la tarda, s’inicien les xerrades adreçades a les famílies i continuen encara el dissabte al matí. Aquestes sessions tractaran aspectes de gran importància en l’orientació de l’alumnat, com ara les diferents opcions de futur professional, com les famílies poden ajudar els fills i les filles en aquesta etapa o quines són les vies d’accés als cicles formatius, entre d’altres qüestions.

A la fira Apropa’t a l’FP es pot obtenir informació sobre uns 80 cicles formatius de diferents famílies professionals, amb una oferta formativa no només de Sabadell, sinó també dels municipis de l’àmbit del Consell del Ripoll i la Riera de Caldes (CRIRC). Així mateix, hi haurà debats i conferències que ajuden en l’orientació als estudiants o treballadors que vulguin estudiar un cicle formatiu, tallers i conferències d’interès general i un espai d’exposició amb projectes i activitats interactives proposades pels centres de formació i les empreses, a més de punts d’informació personalitzada municipals.