PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

08
Octubre
2014

La Fira Internacional de la Cervesa Artesana de Sabadell arrenca amb molta gastronomia i prop d'un centenar de cerveseres representades

Des del divendres 3 d'octubre s’està celebrant la Setmana de la Cervesa de Sabadell, amb diverses experiències gastronòmiques

La Fira Internacional de la Cervesa Artesana de Sabadell tindrà lloc els dies 10, 11 i 12 d’octubre al recinte de Fira Sabadell (pl. de la Sardana, 7). Sobre els pilars que es van establir en l'edició anterior, l'esdeveniment continua combinant el treball per a l'expansió del sector aplegant professionals i empreses que intervenen en totes les etapes del producte i, alhora, divulgant el potencial gastronòmic de la cervesa artesana entre els consumidors. Els membres de l'associació Sabadell Cerveser, juntament amb el regidor de Comerç, Consum i Turisme de l'Ajuntament, Carles Bosch, han presentat avui les propostes amb què arrenca la segona edició.

Tal i com ha comentat Carles Bosch,

actualment un 0’6 % de la cervesa que es consumeix és artesana, és una tendència a l’alça que val la pena apostar-hi perquè a Sabadell som productors, tenim una associació cervesera i, fins i tot, exportem petites quantitats a la resta del món” . La Fira significa un munt d’activitats, de tastos i conferències per conferir a aquest producte la categoria de veritable producte gastronòmic.

Per la seva banda Sami Claret, organitzador, ha comentat que

en la primera edició vam aconseguir més de 10.000 visitants i és una fira també pensada per a professionals, amb productes com màquines i matèria prima. Així com presència d’altres països, que la fa internacional.

Roger Plata Cots, organitzador, ha explicat

el caràcter obert de la Fira a tot el públic, també a les famílies, amb activitats pensades per a infants. Som gent que fem comunitat perquè som molt petits i tenim competidors molt grans.

Finalment Ramon Mir, organitzador, ha puntualitzat que

que la Fira és molt més que unes jornades, són tota una setmana plena d’activitats a diferents indrets de la ciutat.

Des del divendres 3 d'octubre s’està celebrant la Setmana de la Cervesa de Sabadell, amb diverses experiències gastronòmiques com ara tastos sensorials i maridatges en diversos locals de la ciutat i amb activitats de caràcter divulgatiu, que s'allargarà fins al final el diumenge dia 12, quan acabi la Fira Internacional.

En paral·lel, dijous i divendres, 9 i 10, se celebraran les jornades per a professionals, que inclouen el Tour per algunes de les cerveseres més punteres de Catalunya per conèixer el seu model de negoci o la gestió que en fan del producte, i un seguit de xerrades i tallers formatius, que tractaran temes com ara l'anàlisi sensorial o la microbiologia dels llevats.

Al llarg del cap de setmana els professionals tindran l'oportunitat de conèixer i interactuar amb altres persones o empreses del sector (proveïdors, distribuïdors, clients...), aprofundir en qüestions tècniques i descobrir les darreres referències de cervesa artesana d'una setantena de cerveseries nacionals i internacionals, però també de matèria primera, maquinària i indústria auxiliar.

Sota el lema Tast Experience, la Fira reivindica el potencial gastronòmic de les cerveses d'autor i ofereix, de cara al públic general, la possibilitat de tastar gairebé un centenar de cerveseres nacionals i d'importació, de deixar-se acompanyar per la figura de l'expert cerveser (cicerone) en la descoberta de les cerveses que s'ofereixen a la Fira, de gaudir de les propostes culinàries i gastronòmiques dels diversos establiments de restauració i de conèixer alguns dels mestres cervesers.

Durant tot el cap de setmana, a més, s'impartiran diverses xerrades divulgatives i formatives per aficionats i homebrewers, així com presentacions de cerveses, serveis i formacions obertes a tothom. Destaquen en aquest sentit, el tast de cerveses Brooklin, el curs sobre com elaborar cervesa a casa impartit per Mas Malta o les presentacions per part dels responsables del curs d'especialització en cervesa artesana i microcerveseries de la Universitat d'Alacant, i del màster en begudes fermentades de la Universitat Rovira i Virgili, respectivament.

Per accedir a La Fira caldrà disposar del got oficial de l'esdeveniment que es podrà aconseguir a taquilla juntament amb la guia, per un preu de 3 euros. Així, tothom qui hagi comprat el got oficial de la Fira podrà entrar-hi tantes vegades com vulgui durant els dies que dura l'esdeveniment en tant que l'aforament ho permeti. L'horari d'obertura al públic és divendres de 17 a 23 h, dissabte d'11 a 23 h i diumenge d'11 a 21 h.

La Fira, que compta amb el suport del Gremi d'Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural, de l'Ajuntament de Sabadell i de Ràdio Sabadell, entre altres entitats locals, va aplegar vora 11.000 visitants en la primera edició i més de 500 professionals acreditats i va tenir una bona acollida entre els expositors. Per a més informació es pot consultar el web www.firacervesabadell.cat.