PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

17
Juny
2014

La Fira Sabadell acull la Conferència Internacional d’Integradors de Robòtica de la multinacional ABB

Durant l’acte de presentació també es va inaugurar l’exposició permanent d'aparells elèctrics, representatius de diferents etapes tecnològiques del segle XX

La multinacional ABB ha escollit la ciutat de Sabadell com a emplaçament del seu esdeveniment internacional d’integradors de robòtica, prenent el relleu de la ciutat alemanya de Mainz com a seu de l’ABB Robotics European Value Provider Conference. La Fira Sabadell, l’antic complex industrial de l’ABB, ara transformat en recinte firal, serà l’escenari entre demà dimecres, 18 i dijous, 19 de juny, de les jornades professionals d’aquest esdeveniment que s’inicia avui a Barcelona.

La Conferència internacional coincideix amb el 40è aniversari de la divisió ABB Robotics i comptarà amb la participació d’un nombrós grup de directius arribats de diferents parts del món, entre els quals Per Vergard Nerseth, director d’ABB Robotics; Stefan Lampa, Director d’ABB Robots and Applications, o Marc Segura, director d’ABB Robotics Spain.

La trobada es planteja com una oportunitat per als professionals de la robòtica per a relacionar-se directament amb altres integradors, companys i experts. La Conferència Internacional comptarà també amb nombroses sessions de treballs i exposarà casos d’èxit relacionats amb la feina d’integradors en robòtica.

Durant la Conferència Internacional d’Integradors de Robòtica d’ABB es farà la presentació oficial a Espanya de nous productes de robòtica desenvolupats per la companyia. Entre aquests productes destaca l’ABB Dual-Arm Concept, un robot revolucionari el disseny del qual imita el tors d’un home amb dos braços, i que ha estat específicament creat per satisfer les demandes cada cop més exigents de la indústria de l’electrònica de consum, tenint en compte un context en què persones i robots siguin capaços de treballar conjuntament.

ABB 

ABB és líder en tecnologies elèctriques i d’automatització, que fa possible que les companyies de serveis bàsics (electricitat, aigua i gas) i les indústries, augmentin la seva eficiència reduint l’impacte mediambiental. El Grup ABB opera a uns 100 països i dóna feina a gairebé 150.000 persones. ABB, present a Espanya des del 1912, té centres de producció, servei i enginyeria a Madrid, Còrdova, Sant Quirze del Vallès (Barcelona), Oiartzun (Guipúscoa), Saragossa i Trapagaran (Biscaia). ABB Robotics és la divisió de Robòtica de la multinacional ABB. Els seus orígens es remunten al 1974, any en què es va fabricar el Robot IRB6, d’accionament completament elèctric.

ABB i Fira Sabadell

Sobre els vincles d’ABB i la Fira Sabadell, la setmana passada es va presentar públicament l’obra De La Electricidad, SA a l’ABB. Història i Evolució d’un complex industrial, que tracta l’evolució arquitectònica del que avui és la Fira Sabadell. Aquesta publicació forma part de la col·lecció dels Quaderns de Patrimoni, que edita el Museu d’Història de Sabadell. Els seus autors són els historiadors de l’art Txema Romero i Gemma Ramos, amb col·laboracions de Joan Codina (enginyer i extreballador), Joan Comasòlivas (AHS), Genís Ribé (MHS) i VIMUSA. El conjunt industrial de l’antiga La Electricidad, SA, fundada l’any 1911, ha estat un referent històric de l’activitat econòmica de Sabadell, i també un referent del paisatge urbà de la ciutat. L’empresa va anar canviant de mans diverses vegades, fins que l’any 1990 passà a formar part del gran grup internacional Asea Brown Boveri (ABB), fins al seu tancament definitiu l’any 2000. La seva història productiva està plena de fites tecnològiques i de fabricació de maquinària elèctrica de tots tipus: motors, transformadors, generadors, alternadors, etc.

Durant l’acte de presentació també es va inaugurar l’exposició permanent d'aparells elèctrics, representatius de diferents etapes tecnològiques del segle XX fabricats per Construcciones Eléctricas de Sabadell i ASEA-CES. L’empresa ABB ha donat al Museu d’Història de Sabadell un conjunt de 9 d’aquests aparells i se n’exposen 7 a les instal·lacions de la Fira Sabadell.