PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

09
Desembre
2021

La Generalitat atorga més de 780 mil euros a Sabadell per a la reedició dels programes de formació i treball per a diferents col·lectius

Dones, persones majors de 45 anys i joves tutelats i extutelats podran tenir un contracte laboral per desenvolupar tasques en el sector públic

La Generalitat atorga més de 780 mil euros a Sabadell per a la reedició dels programes de formació i treball per a diferents col·lectius

Nous programes d‘ocupació es posaran en marxa properament. En concret, la Junta de Govern Local ha acceptat avui la subvenció del Servei Públic d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya de 783.893,24 euros per a la realització de les actuacions del Programa Treball i Formació adreçat a dones, persones majors de 45 anys i joves tutelats i extutelats.

En total, 34 persones pertanyents a aquest col·lectius es beneficien d’aquests programa que en tots els casos tindran un any durada amb l’empresa municipal Promoció Econòmica de Sabadell per desenvolupar tasques en el sector públic en les especialitats d’atenció ciutadana, neteja d’equipaments , atenció a la infància, informadores tinença d’animals, construcció, pintura, neteja viària i recuperació d’espais naturals.

L’objectiu com la resta de programes d’ocupació és formar i contractar per part de l’administració a persones en atur amb dificultats afegides o especials a l’hora de trobar feina a la vegada que es fan serveis d’interès general i social a la ciutat. En aquest cas, es dona prioritat, per exemple, a  dones en situació d'atur de llarga durada no perceptores de prestació per desocupació o subsidi, preferentment més grans de 52 anys, i a dones víctimes de violència entre d’altres coses. A  Sabadell el pes de les dones desocupades continua sent superior al d’homes desocupats, i arriba als 15,4 punt percentuals de diferència segons les darreres dades disponibles. D’altra banda, les persones majors de 45 anys continuen sent el grup d’edat amb major pes  en el registre de l’atur. Aquest fet motiva que es programes que es posen en marxa siguin per aquest col·lectiu també, donant prioritat també a aquelles persones que  tinguin una situació d’atur de llarga durada. En el cas del joves tutelats i extutelats és una oportunitat per  regularitzar la seva situació.

Com indica la tinenta d’alcaldessa d’Impuls Administratiu i Desenvolupament Econòmic, Montse González,

“hi ha determinats col·lectius on l’atur s’imposa i tendeix a cronificar-se. Sabem que si a una persona en recerca de feina se li fa un acompanyament, se li donen eines, se li fa una formació les probabilitats que pugui trobar un  treball s’incrementen”.

En  tots aquests programes, l’activitat laboral de cada participant es combina amb formació per proporcionar també els coneixements i les habilitats que capacitin professionalment a cadascuna de les persones i possibiliti la seva inserció posterior en el mercat de treball. Tots els programes compten també amb un acompanyament per facilitar l’adaptació al programa i el reforç competencial dels participants.