PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

30
abril
2019

La II Trobada d’Escoles Bastoneres reunirà divendres uns 750 alumnes de Sabadell a la plaça del Treball

Hi participaran La Trama, Sagrada Família, Estel, Miquel Martí i Pol, La Floresta, Nostra Llar i Can Deu i els instituts Ribot i Serra, Jonqueres i La Romànica

La II Trobada d’Escoles Bastoneres reunirà divendres uns 750 alumnes de Sabadell a la plaça del Treball

La plaça del Treball serà l’escenari, el divendres 3 de maig, de la II Trobada d’Escoles Bastoneres. L’activitat, amb uns 750 participants, reunirà l’alumnat de les escoles de primària i secundària de la ciutat que aquest curs han participat en els tallers de ball de bastons impulsats per la Colla de Bastoners de Sabadell, en el marc del programa d’activitats Ciutat i Escola.

La trobada, que començarà cap a les 10 i s’allargarà tot el matí, inclourà exhibicions de ball a càrrec de primària i de secundària i també una mostra conjunta, cap a 2/4 de 12 del matí. Amb l’activitat, l’alumnat podrà mostrar els coneixements assolits als tallers que han tingut lloc al seu centre educatiu, en un espai de convivència amb altres nens i nenes d’altres escoles i instituts que també han pres part en la proposta.

Assistiran a la trobada les escoles La Trama, Sagrada Família, Estel, Miquel Martí i Pol, La Floresta, Nostra Llar i Can Deu i els instituts Ribot i Serra, Jonqueres i La Romànica.

Els tallers

Els tallers de ball de bastons als centres educatius tenen com a finalitat donar a conèixer als infants i adolescents un element de la cultura popular i tradicional, tot fomentant alhora la creativitat, la sensibilitat artística i el treball en grup. L’activitat consta d’una part teòrica i una altra de pràctica, mitjançant les quals l’alumnat s’acosta a l’origen i la història dels balls de bastons, com també al seu vestuari, instruments i sons característics. Així mateix, els infants i adolescents agafen els bastons i aprenen les picades, tenint la possibilitat de crear les seves pròpies coreografies.