PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

13
Desembre
2018

La inauguració del pessebre de la ciutat enceta les activitats de Nadal a la Casa Duran

Hi haurà cantades de diferents corals sabadellenques i visites guiades a aquesta casa del segle XVI

La inauguració del pessebre de la ciutat enceta les activitats de Nadal a la Casa Duran

El dissabte 15 de desembre, a les 6 de la tarda, s’inaugurarà el pessebre de la ciutat, que, per tercer any consecutiu, es podrà visitar al porxo del pati de la Casa Duran –amb entrada pel carrer de Sant Joan–. L’acte serà a càrrec de Maties Serracant, alcalde de Sabadell; de Montserrat Chacon, regidora de Cultura, i de Francesc Bartolomé, president de l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell.

A continuació, es durà a terme una cantada de corals al vestíbul de la Casa Duran, a càrrec de Cantaires de Can Feu. I posteriorment, el públic assistent podrà fer una visita guiada a aquest edifici començat al final del segle XVI i que és de propietat municipal des del 2003.

El pessebre de la ciutat estarà obert al públic fins al 6 de gener, amb horari d’11 a 13.30 h i de 17 a 20.30 h (excepte els dies 24 i 31 de desembre, que es tancarà al públic a les 19 h, i el 5 i 6 de gener, que ho farà a les 20 h).

Enguany en la construcció del pessebre de la ciutat hi han participat 20 pessebristes de l’Agrupació. N’hi ha de totes les edats i des dels més novells fins als més veterans, els quals han elaborat un pessebre basat en l’imaginari popular català. Així, té els elements d’un pessebre com el que qualsevol persona pot fer a casa –amb molsa, suro i vegetació–, però aquest any s’hi han incorporat nous elements constructius i escenogràfics, amb l’objectiu de donar-hi un caire més artístic. El pessebre de la ciutat representa tres escenes diferents: l’anunciació als pastors, el naixement de l’infant Jesús i l’arribada del Reis d’Orient.

Com ja és tradició, s’organitza també el concurs de trobar diferents elements al pessebre. Els guanyadors  participaran en un sorteig en què es posaran a disposició 4 entrades per assistir a una funció d’Els pastorets al Teatre La Faràndula i 4 més per veure la mateixa obra però al Teatre Sant Vicenç.

Cantades de corals i visites guiades a la Casa Duran

També per tercer any consecutiu, la Casa Duran acollirà cantades de corals, a les 6 de la tarda. Així el dia 18 cantarà la Coral Trèvol; el dia 19, la Coral La Industrial i la Coral Cantaires de Can Feu; el dia 20, les corals Cants al Vent, La Carena de la UES i Set de Sol, mentre que el dia 27 de desembre serà el torn de les corals Ressò i Els Notes.

Així mateix, tots aquests dies, a les 7 de la tarda, tothom qui ho vulgui podrà fer una visita guiada a la Casa Duran.