PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  23
  Octubre
  2023

  La Junta de Govern Local aprova o licita projectes per un valor proper als 3,2 M€

  Inclouen millores a diversos punts de la ciutat i accions com la plantació de nou arbrat o la renovació de ferms i voreres

  La Junta de Govern Local aprova o licita projectes per un valor proper als 3,2 M€

  La Junta de Govern Local ha aprovat o licitat avui projectes de millora a la ciutat per un valor aproximat de 3,2 milions d’euros. Concretament, s’han aprovat inicialment els projectes de renovació de ferms i voreres de diferents carrers, la plantació d’arbrat a eixos especialment transitats per potenciar-hi el verd  i l’arranjament de l’accés de l’Escola Can Rull. Així mateix, es licita l’expedient de contractació de les fases 4 i 5 del Parc de les Aigües.

  Ferms i voreres

  La Junta de Govern Local ha donat el vist i plau a una inversió propera a l' 1,4 milions d’euros per renovar i millorar els ferms de calçades i voreres dels carrers de la República, Calassanç Duran i avinguda de La Pau. D’aquesta manera, es dona resposta a demandes veïnals. A Calassanç Duran els treballs inclouen l’arranjament de les patologies de la calçada i la renovació del ferm; també la remodelació total de la vorera ubicada al costat nord del tram entre el carrer de Covadonga i el carrer del Xaloc.

  A República es renovarà el ferm de la calçada i s’ampliarà la vorera del costat sud (cantonada amb el carrer de Narcís Giralt) per millorar-ne l’accessibilitat. Pel que fa a l’avinguda de La Pau, al barri de Castellarnau, la proposta preveu la remodelació de la vorera i del carril bicicleta de diferents trams.

  Del total pressupostat, 926.446,52 euros es destinen a la renovació de l’avinguda de La Pau i 463.549,78 a la millora dels carrers de la República i de Calassanç Duran.

  Plantació de nou arbrat

  Amb les actuacions de nou arbrat previstes es guanyaran més de 200 arbres en eixos de la ciutat especialment transitats, com la carretera de Terrassa, la Rambla d’Iberia, la Ronda d’Europa o la Gran Via, entre d’altres, tot contribuint d’aquesta manera a naturalitzar aquests espais.

  Entre les accions es plantarà nou arbrat en escocells que actualment es troben buits i es substituiran arbres que presentin problemes per espècies més idònies i adaptades a cada àmbit.

  L’objectiu és actuar a diverses zones de la ciutat, d’acord amb els criteris establerts al Pla Director de l’Arbrat Viari de Sabadell. El pressupost previst és de 228.676,92 euros.

  Parc de les Aigües

  En el cas del Parc de les Aigües, avui s’ha licitat l’expedient de contractació de la fase 4, que comporta l’adquisició i col·locació del mobiliari urbà i part dels jocs infantils, i la fase 5 per culminar definitivament aquest nou pulmó verd de la ciutat. Aquesta fase preveu la instal·lació d’una sèrie de jocs d’aigua de dos tipus: jocs de bany (en 2 circuits independents) i jocs de manipulació (3 circuits) amb ruixadors i emissors d’aigua. Els jocs de bany funcionaran en temporada estival, segons horari establert i atenent en tot moment a les mesures vigents.

  El pressupost de licitació és d'1.003.018,64 euros.

  Millora de l’entorn i accés a l’Escola Can Rull

  Pel que fa al projecte de millora de paviments i drenatge de l’accés a l’Escola Can Rull, a l’av. de Lluís Companys, l’objectiu és solucionar els problemes d’embassaments a l’accés del centre educatiu els dies de pluja. A tal efecte es preveu elevar el paviment en la porta d’accés a l’escola, per evitar l’escorrentia d’aigua cap a l’interior del pati. També es farà un pou de drenatge en l’àmbit del primer parterre contigu al passatge d’accés i s’hi col·locaran nous embornals.

  D’altra banda, s’actuarà al pati interior d’accés amb millores en la zona d’entrada, tant per a la comunitat educativa com per als serveis necessaris.

  L’àmbit d’actuació és de prop de 1.500 metres quadrats i té un pressupost d’execució de 321.357,08 euros.

  Categories Ajuntament, Govern, Parcs i Jardins Tags Junta de Govern, parcs i jardins