PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

15
Octubre
2018

La llaçada rosa lluirà a la façana de l’Ajuntament coincidint amb el Dia Mundial del Càncer de Mama

Diverses activitats, conferències i punts informatius, a càrrec de diverses entitats

La llaçada rosa lluirà a la façana de l’Ajuntament coincidint amb el Dia Mundial del Càncer de Mama

La commemoració del Dia Mundial de càncer de mama, el 19 d’octubre, tindrà el seu reflex a Sabadell. Serà mitjançant diferents gestos i activitats que tenen com a objectiu global informar i sensibilitzar la ciutadania i conscienciar sobre la importància del diagnòstic precoç per guanyar la lluita contra aquesta malaltia que, anualment, afecta més de 5.300 dones a Catalunya.

Del divendres 19 al diumenge 21 la llaçada rosa lluirà a la façana de l’Ajuntament i amb aquest color s’il·luminarà la font de la plaça de Catalunya. Aquestes accions s’han aprovat a la Junta de Portaveus a petició de l’AECC Catalunya contra el càncer.

La commemoració comptarà, així mateix, amb diverses trobades esportives, conferències i punts d’informació a càrrec d’entitats, que ja han començat i s’allargaran fins la setmana vinent.

El proper diumenge, 21 d’octubre, Sabadell acollirà la quarta Women Race El Corte Inglés, una cursa solidària de la dona, els beneficis de la qual es destinen a Oncolliga. A més, el 10 de novembre, la Pista Coberta d’Atletisme acollirà una trobada solidària d’spinning. L’activitat, destinarà els beneficis a l’AECC.

Conferències

Amb motiu del Dia Mundial, Oncolliga i l’AECC han organitzat 2 conferències:

“El càncer de mama al desnudo. Solucionando dudas”, a càrrec de Sílvia Martínez-Herrada, doctora en Medicina i Cirurgia Plàstica, el 19 d’octubre, a les 19 h, al Centre Cívic de la Creu Alta Cal Balsach.

“Compartir experiències: conviure amb el càncer de mama”,a càrrec de Marina Garcia, psicooncòloga de l’AECC, el 23 d’octubre a les 17:30 h, al Casal Pere Quart.

Punts informatius solidaris

Paral·lelament, entitats de la ciutat ubicaran diferents punts d’informació i sensibilització. En aquest sentit, ahir diumenge, 14, Oncolliga va instal·lar-ne un durant el matí al carrer d’en Font.

El dia 19, la ubicació de punts serà la següent:

-       El Far, pl. Dr. Robert

-       AECC, pl. del Dr. Robert

-       Picam, al passeig de la Plaça Major

-       Oncovida, c. de Sant Antoni Maria Claret

-       AMOH (Associació Mama Ovario Hereditario), pl. de l’Imperial

En tots els casos, les taules informatives hi seran durant tota la jornada.

Prevenció

En relació amb la prevenció del càncer de mama, el Codi europeu contra el càncer proposa una sèrie d’actuacions, entre les quals destaquen:

  • Practicar la lactància materna.
  • Reduir el consum d’alcohol i evitar el consum de qualsevol tipus de tabac.
  • Realitzar activitat física regularment.
  • Mantenir-se en un pes saludable.
  • Seguir una dieta equilibrada.