PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

 • L'Ajuntament i TUS han dut a terme millores en el servei de transport públic urbà de la ciutat

 • Visita d'obres a l'ampliació del centre cívic Sant Oleguer

 • Acte institucional d'obertura de Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Millores en la tramitació de llicències d'obres

 • Dades TUS 2023 Transports Urbans de Sabadell

 • Visita a les obres del Pavelló Oest

  23
  Maig
  2023

  “La metamorfosi. De quin animal parlem?”, nova exposició de gravats de l’Escola Illa a l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell

  La mostra s’inaugura dimecres 24 de maig a les 19h, i es podrà visitar fins el 16 de juny

  “La metamorfosi. De quin animal parlem?”, nova exposició de gravats de l’Escola Illa a l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell

  Una selecció d’obres de quinze alumnes del taller de gravat de l’Escola Illa protagonitzen l’exposició La metamorfosi. De quin animal parlem?, que gira al voltant de la famosa obra de Franz Kafka. La mostra s’inaugura aquest dimecres 24 de maig, a partir de les set de la tarda, i es podrà visitar fins al 16 de juny a la Sala Club d’Assaig de l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell.

  Les obres exposades han estat realitzades al taller de gravat de l’Escola Illa per l’alumnat de 2n curs del cicle formatiu de grau superior d’Il·lustració, durant l’abril i el maig de 2023. La temàtica de les obres s’emmarca en la celebració aquest any del 140è centenari del naixement de l’escriptor Franz Kafka i de la relectura de la seva obra més coneguda, La Metamorfosi (La Transformació seria la traducció més acurada, del seu origina en alemany Die Verwandlung). D’aquesta manera l’escola s’afegeix als diferents actes i homenatges que es duran a terme al llarg d’aquest any.

  Els joves artistes han rebut l’assessorament de l’artista, escriptora i professora de l’Escola Illa, Gemma Canal. Un cop llegida, analitzada i interpretada l’obra de La Metamorfosi, es va optar per treballar amb planxes reciclades a partir d’envasos de Tetra Pack. Aquestes matrius tenen la possibilitat de tallar-les a partir de formes diverses creant imatges més fortes visualment. S’ha aplicat la tècnica de la punta seca amb puntes d’acer, els gofrats a partir de buidatge de zones de la planxa, taques planes i arrugats.

  Tots aquests elements combinats portaren imatges de transformacions on conviuen vàries naturaleses com la humana, l’animal, la vegetal i la simbòlica, totes dins d’un mateix protagonista. En aquest context, Gemma Canal, considera que

  “si entenem la metamorfosi com un procés per mitjà del qual una persona transforma la seva aparença física per adequar-la a la seva identitat psíquica, no és res més que l’esforç per escapar d’una identitat no escollida”.

  Col·laboració amb l’Acadèmia de Belles Arts

  L’any 2005 l’Acadèmia de Belles Arts va convidar a l’Escola Illa a col·laborar en els diferents actes i exposicions del 125è aniversari de la seva creació. Des de l’escola es va muntar una exposició a partir de la reinterpretació del conegut logo de l’acadèmia realitzat per Antoni Vila Arrufat.

  L’exposició de gravats d’aquest logo va ser l’inici d’una estreta cooperació entre les dues parts que perdura fins avui. S’han realitzat disset exposicions al llarg d’aquests divuit anys, i només es van aturar el 2020, l’any de la Covid. Les dues entitats tenen l’objectiu comú de fomentar i apropar les arts plàstiques als joves i a la ciutadania de Sabadell.

  Per a més informació:

  Anna Vilarrúbias

  Illa. Escola d’Art i Disseny

  93 711 48 05 – 93 711 40 59

  www.sabadell.cat/escolailla

  Acadèmia de Belles Arts

  Gerard Torres Santmartí

  Passeig de Manresa 20, 08202 Sabadell. T. 937 250 945

  Horari sales: de dimarts a dissabte de 17.30 a 20.30h.

  http://www.fbellesarts.org

   

   

   

  Categories Activitats culturals, Educació Tags Escola Illa, Exposició de gravats