PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

20
Novembre
2023

La novel·lista Care Santos i una taula sobre literatura de viatges, demà a la Segona Setmana del Llibre SBD

La novel·lista Care Santos i una taula sobre literatura de viatges, demà a la Segona Setmana del Llibre SBD

La Segona Setmana del Llibre SBD continua endavant amb el seu programa d’activitats i presentacions literàries. Demà dimarts, 21 de novembre, ho farà amb una escriptora catalana de renom, la Care Santos i la seva novel·la “El boig dels ocells”, i amb una taula de presentació d’obres de viatges i natura en la qual participaran diversos autors locals.

La jornada s’iniciarà a les 18.15 h amb la presentació de la novel·la “El boig dels ocells” a càrrec de la seva autora, Care Santos. Una obra de ficció basada en la història real d’Eugene Schieffelin, que va voler introduir a Amèrica totes les espècies d’aus que Shakespeare menciona en les seves històries.

La Care Santos, nascuda a Mataró el 1970, és autora de 14 novel·les, entre les quals destaquen “Habitacions tancades” (2011), adaptada a la televisió el 2014, “L’aire que respires” (2013), “Desig de xocolata” (Premi Ramon Llull 2014), “Diamant blau” (2015), “Mitja vida” (Premi Nadal 2017), “Tot el bé i tot  el mal” (2018) i “Seguiré els teus passos” (2020). La seva obra s’ha traduït a 23 llengües com l’anglès, l’alemany, el francès, el suec, l’italià i l’holandès, entre d’altres.

La jornada continuarà a les 19 h amb la taula “Talent SBD Literatura de viatges i natura” amb la participació de diversos autors locals en la que es presentaran diversos llibres relacionats amb la temàtica. Entre els participants, es troben:

  • Bartolomé González, Agustí. Racons de Sabadell (La Llar del Llibre Edicions, 2022). Nascut i resident a Sabadell s'ha dedicat professionalment al comerç però, per la seva passió pel dibuix, ha esdevingut il·lustrador i bocetista urbà. El llibre és un recull de dibuixos en aquarel·la dels racons més emblemàtics de Sabadell utilitzant la tècnica del dibuix urbà.
  • Cortés Montesinos, José Luis. Más vale pájaro en vuelo (Caligrama, 2021). Biòleg i ornitòleg nascut a Barcelona, és professor jubilat de ciències naturals de secundària, als Instituts Les Termes i Jonqueres de Sabadell. Es dedica des de fa molts anys a l’observació dels ocells i a la recopilació de dades sobre els seus costums, la seva distribució i la seva conservació.
  • Duran, Tato. Diario de un viaje: 9 meses, 5 países, 1 mochila y mucha ilusión (Círculo Rojo, 2022). L’escriptor va estudiar turisme i marketing digital però la seva passió sempre ha estat viatjar. El llibre és un viatge autobiogràfic a Sud-amèrica entre el 2018 i 2019.
  • Pérez, Goretti i De Mena, Alex. Bares Auténticos Barcelona (SoldeSol, 2023). Els autors són també els creadors del blog nascut al 2010 per donar a conèixer els bars més antics de les ciutats. En aquesta obra han creat una guia il·lustrada d’alguns dels millors bars de Barcelona.
  • Soler i Raspall, Enric. Marededéu, quin viatge! Seguint les passes de Lluís Domènech i Montaner per la Noguera Pallaresa (1904) (Tushita Edicions, 2023). L’autor ha estat 15 anys treballant com educador ambiental i 13 dirigint una empresa d’estudis ambientals a Girona. Des de 2012 dirigeix l’editorial Tushita edicions, fundada per ell mateix, una editorial especialitzada en literatura de viatges i muntanya. En l’obra que presenta segueix la tasca documental que, sobre el romànic, havia fet l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner.
  • Tarruell i Llonch, Conxita / Pi Masvidal, Rosa. Colòmbia i Mèxic. De la terra al cor (Tushita Editors, 2023). La Conxita Tarruell i Llonch, escriptora sabadellenca de literatura de viatges, és una activista cultural que entén el viatge com a transformació personal. La Rosa Pi Masvidal és bibliotecària i escriptora de contes nascuda a Sabadell. Aquest llibre recull les vivències de l’autora, juntament amb la seva amiga Rosa, per Colòmbia i Mèxic i la immersió en la vida i els costums dels seus ciutadans.

La jornada de dimarts finalitzarà amb l’espectacle “Gregorià”, a les 20 h, a càrrec de Marc Vilajuana. Un acostament al cant gregorià per mitjà d’un concert solista amb suport de projecció on l’audiència veu, gràficament, els manuscrits antics i la seva traducció, en directe, al so.