PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

14
Gener
2020

La Passada de Sant Antoni tindrà lloc divendres el 17 de gener

La Passada de Sant Antoni tindrà lloc divendres el 17 de gener

El divendres 17 de gener, Sabadell celebrarà la festa de Sant Antoni Abat amb la tradicional Passada. Sant Antoni és la festa més destacada del cicle hivernal i celebra el lleu despertar de la natura després del solstici d’hivern.

L’activitat començarà a les 6 del matí, amb la concentració de carruatges davant les quadres, al carrer de Permanyer. A 2/4 de 8 del matí, aniran a buscar l’abanderat, a la carretera de Barcelona i tot seguit l’esmorzar. A les 10 del matí tindrà lloc la benedicció dels animals a la plaça del Taulí, a partir d’on hi haurà la baixada dels genets i abanderats per anar a l’ofici: a l’església de Sant Fèlix –la Colla Vella– i a l’església de la Puríssima –la Colla Nova–. A 2/4 de 12 del matí, cavalls i carruatges tornaran a les quadres. A 2/4 de 4 de la tarda sortiran de les quadres i es concentraran per començar la Passada.

passadaA2020

El recorregut de la Passada començarà a les 5 de la tarda des de l’avinguda de Francesc Macià - plaça de la Concòrdia i passarà pel carrer de Francesc Layret, la carretera de Prats de Lluçanès, l’avinguda de l’Onze de Setembre, la via de Massagué, el pg. de Manresa, el pg. de la Plaça Major, la pl. del Dr. Robert, la Rambla fins a la Gran Via (on farà el tomb) i tornarà fins al passeig de Manresa. Es preveu que a les 7 de la tarda la Passada s’haurà acabat. Els carrers transversals s’aniran tallant quan passin les comitives. Com cada any, la Banda Municipal de Sabadell encapçalarà la Passada.

A Sabadell hi ha dues colles que honoren la festivitat de Sant Antoni Abat. Es tracta de la Germandat de Sant Antoni Abat Colla Vella i la Joventut de Sant Antoni Abat Colla Nova. Enguany l’encarregada d’encapçalar la Passada serà la Colla Vella.

Una coorganització a tres bandes

L’Ajuntament és des de 2019 coorganitzador de la Passada, juntament amb les dues colles. Amb aquesta mesura, l’administració municipal reforça el pla de seguretat de l’esdeveniment, al qual s’ha incorporat la presència d’un veterinari mentre duri la Passada. Aquest pla segueix l’Ordenança de benestar animal i les mesures adoptades per als actes en què participen èquids i treballa en serveis preventius tant per al públic com per als animals.