PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

14
Març
2016

La plataforma d’entitats del Tercer Sector obre l’entrada a noves associacions per lluitar contra l’exclusió social de les persones més necessitades

Vàlua creix amb la recent adhesió de la Fundació Main

 

La plataforma d’entitats del Tercer Sector de Sabadell, Vàlua, està integrada en aquest moments per 19 associacions de la ciutat. La darrera incorporació s’ha efectuat recentment amb l’entrada de la Fundació Main, una entitat que porta més de 20 anys dedicada a millorar la situació d’infants, joves i famílies que per diferents motius es troben en situació de vulnerabilitat social i personal, amb activitats i serveis formatius i d’orientació i acompanyament en la inserció social i laboral.

L’actual codi ètic de funcionament intern de Vàlua permet l’entrada a la plataforma d’organitzacions que no treballen específicament en l’àmbit de la inserció laboral, un requisit a complir fins fa uns anys per qualsevol membre i, d’aquesta manera, poder sumar més esforços per assolir una societat més justa i equitativa, que garanteixi a tota la ciutadania l’exercici dels seus drets.

Els col·lectius a qui s'adrecen les entitats de Vàlua estan conformats per persones en risc d’exclusió real o potencial: persones amb diversitat funcional, amb malaltia mental, amb el VIH, d’ètnia gitana, amb una malaltia neurològica, nova ciutadania, sense sostre, infants i joves, i altres grups amb especials dificultats econòmiques, laborals, socials i familiars.

Les entitats que formen actualment la plataforma creada l’any 2000 són: Càritas Diocesana de Terrassa (Càritas Interparroquial de Sabadell i Centre Sara), Associació de Persones Sordes de Sabadell, Fundació Atendis, SILF Vallès - Fundació Ecom, Salut Mental Sabadell, SCAI (Servei Ciutadà d’Acolliment als Immigrants), Actuavallès, Andi, Fundación Secretariado Gitano - Acceder, CIPO SCCL, Drapaires d’Emaus, Xalest, AVAN, Associació Juvenil Esquitx, Ethos, ONG Cerma, Creu Roja i Fundació Main. L’Ajuntament de Sabadell, mitjançant Promoció Econòmica, acompanya, dinamitza i dóna suport a la Plataforma.

Relleu en la presidència

A la darrera reunió de la Plataforma, que va tenir lloc el passat dijous 3 de març, a la seu de CIPO, es va acordar el relleu en la presidència, tal i com estableix el seu codi ètic. Per tant, durant la resta de 2016 i el primer trimestre de 2017, CIPO SCCL i Creu Roja seran les entitats representants i portaveus de Vàlua, rellevant a AVAN i ONG Cerma.

http://www.valua.cat/