PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

25
Mai
2020

La preinscripció en Programes de Formació i Inserció per a joves sense l’ESO serà del 25 de maig al 5 de juny, preferentment de forma telemàtica

En el cas del Centre de Formació Cal Molins s’ha creat un web per facilitar la preinscripció als cursos de “Vendes, oficina i atenció al públic” , “Hostaleria” i “Pastisseria i forneria”

La preinscripció en Programes de Formació i Inserció per a joves sense l’ESO serà del 25 de maig al 5 de juny, preferentment de forma telemàtica

Entre el 25 de maig i el 5 de juny hi ha obert el període de preinscripció als Programes de Formació i Inserció per al curs 2020-2021. Enguany, i seguint les indicacions del Departament d’Educació, ateses les actuals circumstàncies extraordinàries produïdes per l’emergència sanitària de la Covid-19, el procés de preinscripció ha canviat i s’ha de fer, principalment, de forma telemàtica.

Els programes de Formació i Inserció s’adrecen a joves d’entre 16 a 21 anys que hagin deixat l’Educació Secundaria Obligatòria sense obtenir-ne el títol i que, en el moment d’iniciar els programes, no segueixin estudis en el sistema educatiu ni participin en altres accions de formació.

Aquests programes, d’un any de durada, aproximadament, s’estructuren en mòduls de formació professional, formació general i accions de seguiment i orientació de l’alumnat. Aquesta formació es fa amb la col·laboració d'empreses del territori i inclou un període de pràctiques a les empreses. L’objectiu és oferir eines als joves que els permetin retornar al sistema educatiu i facilitar també l’aprenentatge per accedir al mercat de treball. 

Aquesta modalitat formativa que fins fa un temps es desenvolupava sota el nom de Programes de Qualificació Professional Inicial inclou els tradicionals Plans de Transició al Treball (PTT) organitzats en col·laboració entre el Departament d’Educació i Ajuntament de Sabadell i els Programes d’Iniciació Professional (PIP) que es podran cursar en instituts titularitat del Departament d’Ensenyament i en centres docents privats i establiments de formació autoritzats.

Centre de Formació Cal Molins

En el cas del Centre de Formació Cal Molins, dependent de l’Ajuntament de Sabadell, com a establiment de formació autoritzat, ofereix els cursos “Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic” i “Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració” ja aprovats pel Departament d’Educació de la Generalitat. D’altra banda, pendent d’aprovació hi ha l’inici d’una especialitat més: auxiliar de pastisseria i forneria que es desenvoluparà amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Les persones interessades en algun d’aquests tres cursos trobaran tota la informació per fer la preinscripció a l’espai habilitat al web www.vaporllonch.cat. S’ha de seguir els passos indicats per cada curs, omplir la sol·licitud en línia allà inclosa i enviar la documentació requerida al correu electrònic establert per cada cas. Un cop fet es rebràs un missatge per continuar el procés de preinscripció.