PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

08
Març
2023

La presentació del llibre “La música de Benet Casablancas. Arquitecturas de la emoción” clou el cicle literari i musical dedicat al compositor

L’acte tindrà lloc el 14 de març al Teatre Principal i comptarà amb la col·laboració del pianista sabadellenc David Casanova

La presentació del llibre “La música de Benet Casablancas. Arquitecturas de la emoción” clou el cicle literari i musical dedicat al compositor

El cicle literari i musical que protagonitza el músic Benet Casablancas i Domingo acaba amb la presentació del llibre “La música de Benet Casablancas. Arquitecturas de la emoción” (Galaxia Gutenberg, 2017). L’esdeveniment tindrà lloc el dimarts vinent, 14 de març, a les 19 h, al saló del Teatre Principal. El pianista sabadellenc David Casanova clourà l’acte amb la interpretació de dues obres de l’autor: Memorial Arraona i Impromptu. L’assistència és amb entrada lliure fins a completar l’aforament.

En aquest cas no es tracta d’una obra de Benet Casablancas, sinó d’un volum que ens acosta al compositor i a la seva obra, i que aplega diferents estudis, articles, entrevistes i testimonis signats per diferents autors. L’obra dibuixa un retrat de la personalitat i visió artística del compositor, destacant la seva figura de músic “humanista”, amb motivacions multidisciplinàries, des de la tasca creativa fins a la pedagògica, passant pels seus interessos  en la investigació musical.

David Casanova tancarà l’acte

L’encarregat de tancar l’acte, David Casanova, és un pianista sabadellenc especialitzat en repertori contemporani. Ha enregistrat pel segell “La mà de Guido”, la integral de la música per a piano de Xavier Benguerel, i ha gravat en col·laboració amb el Barcelona Modern Project Ensable obres de Jose Luis Delàs, Anna Bofill i Jesús Rodríguez Picó. També ha enregistrat per Columna Música, Fundación Autor, D+3 i Darmósmusic Projects.

Casanova ha actuat a l'Auditori de l'Institut Francès de Barcelona, l'Auditori del Teatre Fortuny de Reus, l'Institut Cervantes de Viena, el Conservatori de Perpinyà, la Sendsaal de la Radio de Bremen i l’Arnold Schoenberg Center de Viena, entre d’altres. També destaca l’enregistrament d’un CD amb música per a piano del Col·lectiu de Compositors de Tarragona.

L’acte forma part d’un cicle dedicat al compositor i musicòleg Benet Casablancas i Domingo, un dels músics més destacats del panorama nacional, estatal i internacional. L’Ajuntament de Sabadell i Joventuts Musicals de Sabadell han organitzat aquest cicle en el marc del programa Sabadell Capital de la Cultura Catalana 2024.

 220230308 benet casablancas