PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

08
Gener
2021

La pressió municipal i ciutadana fa possible que avui mateix operaris d'Endesa hagin actuat en el tall de llum que afecta al carrer de la Cerdanya

La pressió municipal  i ciutadana fa possible que avui mateix operaris d'Endesa hagin actuat en el tall de llum que afecta al carrer de la Cerdanya

Davant els talls de llum que s’estan produint les darreres setmanes a la ciutat, l’Ajuntament ha impulsat diverses accions per tal que el veïnat pogués recuperar al més aviat possible el subministrament. En aquest marc, i precisament arran de les gestions realitzades pels responsables municipals davant la companyia subministradora, operaris d’Endesa estan actuant avui mateix per solucionar el tall de llum que afecta el carrer de Cerdanya, al barri de Ca n’Oriac. 

Així mateix, s’han activat diversos dispositius per donar suport a les famílies i persones afectades a les diferents zones i acompanyar-les en la recollida de dades i processos de reclamació davant la companyia.

 “L’Ajuntament no tolerarà que Endesa ni cap altra companyia de subministrament deixi el veïnat sense llum i menys en una situació d’onada de fred com la d’aquest proper cap de setmana”, 

ha afirmat la tinenta d'alcaldessa de l'àmbit de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González. Per això, aquest dissabte i diumenge s’activarà un dispositiu especial per a aquelles famílies que pateixin un tall de subministrament. 

En relació amb aquesta situació, i a banda del seguiment constant que s’està fent, l’alcaldessa de Sabadell ha sol·licitat reunions amb els màxims responsables d’Endesa a Catalunya per demanar que d’una vegada per totes es solucionin aquestes circumstàncies i s’eviti que es tornin a repetir els talls recurrents de llum. Igualment, tot plegat es posarà en coneixement de la Fiscal en Cap de Sabadell i de la Sindicatura de Greuges en tant que no s’està garantint un dret bàsic com és l’accés al subministrament energètic. També es demanaran trobades amb el Departament d’Indústria i l’Institut Català de l’Energia. 

Dispositiu especial aquest cap de setmana

Precisament coincidint amb l’onada de fred, l’Ajuntament posa en marxa un dispositiu especial perquè les famílies que es trobin sense llum i no obtinguin resposta de la companyia puguin comunicar-ho, especialment en aquells casos de risc per malaltia o de famílies amb menors. En aquestes circumstàncies, la Policia Municipal certificarà la situació i es posarà en coneixement de la fiscalia en cas que els talls de llum tinguessin com a conseqüència fets que poguessin ser constitutius de delicte. Així mateix, efectius municipals donaran suport a les persones afectades en la recollida de dades i les acompanyaran en el procés de gestió i reclamació davant la companyia. 

Les persones o famílies que aquest cap de setmana pateixin un tall de llum i no puguin contactar amb la companyia, poden trucar als següents telèfons: 

  • Oficina Tècnica de l’alcaldia: 93 745 33 24
  • Policia Municipal: 900 112 092

Mediadors i agents cívics informaran el veïnat a partir d’aquesta mateixa tarda a les zones afectades 

Precisament per informar la ciutadania sobre aquest dispositiu, mediadors i agents cívics es distribuiran a partir d’aquesta tarda a les zones afectades per informar el veïnat i es comunicarà a les associacions de veïns perquè puguin traslladar la informació al conjunt de veïns i veïnes. Així mateix, l’Ajuntament iniciarà una campanya de difusió a través de diversos canals municipals. 

A més, en els propers dies personal municipal ajudarà a fer les reclamacions dels veïns i veïnes des dels centres cívics de Can Deu i Can Puiggener.

Accions davant els talls de subministrament  

Paral·lelament, ja fa temps que l’Ajuntament treballa en diverses línies d’acció davant els talls de llum. En aquest sentit s’està fent seguiment constant i es mantenen converses amb la companyia  per intentar trobar solucions. També s’estan portant a terme reunions i contactes amb el veïnat afectat. Així mateix a través de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) s’ha activat un dispositiu de suport al veïnat afectat que ja està tramitant les reclamacions de veïns de Can Puiggener. 

Pel que fa a aquest servei, també es posarà en coneixement de totes les associacions de veïns de la ciutat perquè puguin informar i difondre la iniciativa. Igualment, l’Ajuntament farà difusió d’aquest servei d’acompanyament.

En cas de patir talls de subministrament, cal contactar amb l’OMIC i omplir el formulari que s’hi facilitarà. Des d’aquest servei municipal, s’informarà i assessorarà les persones afectades sobre com es pot procedir i s’hi farà suport en tot el procés. 

Contacte amb l’OMIC: 

  • tel. 93 745 31 68
  • a/e: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Horari d’atenció: 

  • De dilluns a divendres de 9 a 14 h. 
  • Dilluns també a les tardes de 16 a 18h.