PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

16
Novembre
2022

La primera Setmana del Llibre de Sabadell vol donar a conèixer el talent literari local

La promoció de personalitats literàries centra el primer esdeveniment municipal dedicat al llibre i comptarà amb la participació de Núria Pradas, Àlex Torio o Empar Moliner, entre molts altres noms

La primera Setmana del Llibre de Sabadell vol donar a conèixer el talent literari local

Sabadell acull la primera Setmana del Llibre, una iniciativa que es durà a terme entre els dies 24 i 30 de novembre. Es tracta d’una setmana en què s’ha programat un seguit d’actes entorn el món de la literatura: presentacions, conferències, música, lectures dramatitzades, i altres propostes culturals.

Els objectius d’aquesta iniciativa són el descobriment del talent literari local, la promoció de personalitats literàries tant de la ciutat com del territori català i el foment de les activitats culturals des de tots els àmbits. Alguns dels noms que recull el programa de la Setmana del Llibre –tant d’escriptors i escriptores com artistes musicals o periodistes– són Simona Skrabec, Àngels Bassas, Núria Pradas, M. Carme Roca, Plàcid García-Planas, Laura Rosel, Ricard Ustrell, Big Mama Montse, Marta Tafalla, David Fernández, Lu Rois, Empar Moliner, Àlex Torio i Laura Andrés.

Avui s’ha presentat aquesta cita cultural amb la presència del regidor de Cultura, Carles de la Rosa, el regidor Lluís Matas i escriptors i escriptores de la ciutat. De la Rosa ha explicat que

“aquesta pretén ser una ocasió en què autors reconeguts puguin entrar en contacte amb talents emergents i crear, així, noves i enriquidores relacions. Un punt de trobada on es produeixi un intercanvi d’experiències i coneixements i que posem en marxa amb l’objectiu de consolidar la cita i fer-la més gran cada any. Un nou espai que es prepara per la Capital de la Cultura 2024”.

El regidor de Cultura ha aprofitat l’ocasió per agraïr les persones implicades en la creació literària local.

Per la seva banda, Lluis Matas ha comentat que

“la Setmana del Llibre és una gran oportunitat per construir un espai d’aprenentatge, alhora que és un esdeveniment que ens aporta valor com a ciutat. Ser Capital de la Cultura 2024 ens permetrà tenir elements de distinció al voltant de la cultura i, concretament, del món de la literatura. Esperem poder estimular la creació literària i promoure el talent creatiu”.

L’escenari d’aquestes cites al voltant del llibre serà el Casal Pere Quart. Una cinquantena d’escriptors i escriptores, així com personalitats vinculades al món de la cultura, participaran en les trobades temàtiques: les novel·les que han inspirat cançons de reconeguts músics, amb un recorregut per algunes de les més conegudes; llibres que ens apropen a la natura i que conviden a gaudir del medi natural; també hi haurà espai per al descobriment de la història de Catalunya a través de novel·les que expliquen el present; i una invitació a conèixer autors actuals d’altres llengües. Dintre d’aquest programa, destaca la taula “Antena SBD”, una cita amb coneguts periodistes originaris de Sabadell i que inclou també la participació de representants d’alguns mitjans de comunicació local.

La primera Setmana del Llibre de Sabadell neix amb la voluntat d’esdevenir una cita anual estable, una festa de les lletres, les idees i el pensament. Alhora, es vol configurar com un espai de trobada entre autors i autores de Sabadell, una oportunitat única per crear una xarxa amb els primers noms de la literatura del territori i afavorir així que Sabadell sigui també la capital cultural de les lletres.

Consulta el programa complet