PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

02
Febrer
2016

La programació de L’Estruch fins al juliol combina propostes locals amb projectes professionals en residència

L’any 2015 l’equipament va acollir més de 9.500 espectadors

La programació de L’Estruch fins al juliol combina propostes locals amb projectes professionals en residència

 

Avui, dimarts 2 de febrer, s’ha presentat la programació de totes les activitats que tindran lloc a L’Estruch fins al juliol vinent. A la roda de premsa hi han intervingut Montserrat Chacon, regidora de Cultura; Marc Vives, curador de NauEstruch (arts visuals); Francesc Benlliure, responsable de MediaEstruch (tecnologia i creació); Miguel Angel Marchal, responsable dels bucs d’assaig musical; Ada Cruz, responsable del Programa Educatiu, i Salut Tarruell i Manel Rodríguez, programadora i director de l’Estruch, respectivament.

 

Durant els propers mesos, L’Estruch continuarà treballant en quatre fronts: les arts visuals, la tecnologia, la música i les arts escèniques, amb l’objectiu, d’una banda, de donar cabuda a la creació local i, d’altra banda, d’acollir residències de projectes professionals.

Enguany, es potenciaran els lligams entre la comunitat d’artistes i les companyies residents –amateurs o professionals–, per tal que coneguin els projectes de la resta de residents i puguin contribuir a enriquir els processos de creació.

Pel que fa a la programació sabadellenca, es presentaran tres produccions teatrals (la companyia Estrena Morena, el monòleg de Marc Soler i la companyia Seixanta); un espectacle de dansa (Elisabetta); un concert del grup Ovella Xao, que presentaran nou disc, Pastoreig, com també hi haurà un bon grapat de grups de música moderna que assagen habitualment a L’Estruch i que presentaran el seu repertori al bar.

Les arts visuals i la tecnologia, al servei de la creació

Quant a la programació d’arts visuals, destaca el manteniment de seminaris i xerrades a càrrec d’artistes visitants i la presentació del producte d’aquestes estades creatives. D’altra banda, MediaEstruch s’oferirà nous cursos que es duran a terme al llarg d’aquest semestre.

La programació professional de dansa i circ

Un total de vuit companyies de dansa i dues de circ seran presents al teatre de L’Estruch els propers mesos. Entre les de dansa, destaquen Erre que Erre –que celebren el 20è aniversari–; l’espectacle Bailamos, de Senza Tempo; la companyia francesa Arketip, i la conferència ballada que proposa Toni Jodar. I, pel que fa al circ, es podrà gaudir de la preestrena del nou espectacle de la companyia EIA, In Tarsi, que s’estrenarà oficialment al Mercat de les Flors de Barcelona aquesta temporada.

En relació amb La Vela –que s’inaugurarà el proper 16 d’abril, Dia Mundial del Circ–, aquests dies s’està instal·lant tot el material escenotècnic que farà possible obrir aquest espai de circ al públic.

El programa educatiu

L’Estruch insisteix en la importància d’oferir activitats orientades sobretot als joves de secundària, per tal que coneguin la creació contemporània, especialment pel que fa a la dansa, el circ i les arts visuals. És una tasca imprescindible per tal de garantir el públic del futur.

V edició del Festival de Cinema de Terror

El motiu recurrent del cartell oficial de la cinquena edició del Festival de Cinema de Terror ret homenatge a les pel·lícules de terror dels anys 80 i 90, amb les quals tants espectadors van aprendre a estimar el gènere. L’Ajuntament i L’Estruch donen suport a aquesta iniciativa, que també té lloc als cinemes Imperial.

Xifres de L’Estruch el 2015

Al llarg de l’any 2015 L’Estruch va rebre 136 projectes de creació artística per fer-hi residència dins les cinc convocatòries públiques, dels quals 81 es van seleccionar en les 5 modalitats de convocatòria obertes per a professionals: 23 de dansa i nous formats; 22 de circ; 19 d’artistes visuals, 7 visuals locals i 10 multimèdia. Des del 2012, aquesta selecció la fan 5 comissions formades per programadors i directors d'espais escènics, festivals i altres centres de creació.

Als diferents espais d'exhibició es van programar 62 espectacles oberts, que han significat 5.746 espectadors i 84 activitats educatives per les quals han passat 3.863 joves i infants. En total, L’Estruch ha tingut 9.609 espectadors al llarg de 2015.

Per a més informació de la programació: http://www.lestruch.cat/.