PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

18
Febrer
2022

La programació de Sabadell Capital Cultural 2024 naixerà d’un procés de cocreació entre els agents culturals de la ciutat

S’utilitzarà una metodologia innovadora, oberta i participativa

La programació de Sabadell Capital Cultural 2024 naixerà d’un procés de cocreació entre els agents culturals de la ciutat

Sabadell serà Capital de la Cultura Catalana 2024 amb una proposta i una programació dissenyades a partir d’un procés de cocreació per part dels diferents agents culturals de la ciutat (persones i artistes, entitats i agents culturals, col·lectius i administració). Aquest procés d’escolta activa i de treball conjunt s’inicia el 3 de març, i s’estructurarà en diverses fases. La metodologia que s’utilitzarà ha obtingut diversos reconeixements, i l’objectiu final és fer de la capitalitat un projecte obert i participatiu on tothom hi és convidat.

Tal com ha explicat el regidor de Cultura, Carles de la Rosa:

“La capitalitat cultural és un macro esdeveniment, un acte de ciutat on ningú s’ha de sentir exclòs. És un acte obert a la diversitat de la ciutat, que tindrà en compte totes les perspectives. Volem que tothom senti que la cultura de la ciutat està viva, que aquest és un projecte comú i que tot allò que es treballi pel 2024, arribi per quedar-s’hi”.

 

D’altra banda, el regidor Lluís Matas ha destacat que

“des del Programa de Projecció de Ciutat tenim molt clar que la cultura catalana és dels grans potencials de la ciutat de Sabadell. La Cultura, l’Esport i els Negocis són els tres grans actius que Sabadell pot oferir a les persones que ens visiten i ens serveixen per projectar-nos. Vam impulsar la candidatura de Sabadell a ser la capital de la cultura catalana com un revulsiu per a la ciutat. Impulsar la capitalitat és posar en valor la capacitat de la nostra ciutat i mostrar allò en què la ciutat és especialment forta, bona i singular. Des del minut zero hem cregut que cal incloure totes les iniciatives de manera participada per construir un gran projecte de capital de la cultura catalana pel 2024.¨

Fases del procés cocreatiu

La primera fase del procés tindrà lloc durant els mesos de març i abril de 2022, i constarà de 4 sessions: el 3 i 31 de març i el 7 i 21 d’abril, en horari de 19 a 21 h. Durant aquests dies, es definirà el propòsit, es treballarà la proposta de valor i es farà una primera proposta d’activitats. Aquí es convocaran les persones expertes en els diferents àmbits culturals, les entitats i les diferents taules de treball de Cultura. Tanmateix, qualsevol persona interessada en l’àmbit cultural pot formar-ne part escrivint a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i indicant el nom, entitat o àmbit d’interès cultural, nom, correu electrònic i telèfon.

La segona fase es produirà de juny a octubre de 2022. En aquesta etapa, s’obriran les convocatòries de les activitats acordades a la primera fase. A més, es farà una crida a la participació, amb la possibilitat de presentar noves propostes d’activitats que no s’hagin presentat anteriorment.

Una metodologia pionera

La metodologia que s’utilitzarà en aquest procés cocreatiu, impulsada per Adhoc Cultura i la Universitat de Barcelona (UB), ha estat premiada amb diversos reconeixements. D’una banda, ha rebut el Premi Caparrós al millor projecte de transferència de coneixement Universitat-Empresa-Societat, per la UB i la Fundació Bosch i Gimpera. D’altra banda, ha estat distingida com a bona pràctica per part de la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals.

Aquest sistema s’estructura en tres grans eixos: l’anàlisi interna, la cocreació i la innovació oberta. L’anàlisi interna parteix de l’escolta activa, l’estudi de dades i la cerca de projectes similars. La cocreació es basa en dinàmiques participatives per redefinir els reptes i generar noves idees. Per últim, la innovació oberta consisteix en l’anàlisi de dades del sector.

En definitiva, la metodologia seguirà els passos d’escoltar, cocrear i actuar perquè la proposta de la capitalitat cultural sigui un projecte de ciutat que impacti a tota la població i esdevingui un instrument d’entesa i cohesió social.