PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

14
Febrer
2014

La Rambla d’Ibèria quedarà tallada al trànsit durant 2 anys a partir del proper 22 de febrer

Les obres de perllongament de la línia d’FGC a Sabadell comportaran a partir de dissabte, 22 de febrer, restriccions de trànsit a la Rambla d’Ibèria

Les obres de perllongament de la línia d’FGC a Sabadell comportaran a partir de dissabte, 22 de febrer, restriccions de trànsit a la Rambla d’Ibèria, durant un període aproximat de dos anys. En concret, es tancarà a la circulació el tram comprès entre els carrers de Sant Jordi i Pau Claris i es desviarà el trànsit pels carrers de l’entorn.

Actualment, la Rambla d’Ibèria discorre en un tram per sota de les vies d’FGC. Els treballs de soterrament de les vies d’FGC previstos en aquest àmbit dins de la prolongació de la línia requereixen el tancament d’aquesta important via de comunicació de la ciutat, fins al final de les obres.

A més del trànsit local, aquesta restricció a la Rambla d’Ibèria té incidència en els accessos a la ciutat, en especial des de la C-58; així, es recomana als usuaris de l’autopista que utilitzin sortides alternatives a la de Sabadell centre.

En aquest sentit, el mateix dissabte 22 i diumenge 23 es duran a terme els treballs corresponents al desviament dels vehicles, atès que la circulació per la rambla d’Ibèria quedarà tallada entre els carrers de Sant Jordi i Pau Claris i ja no es podrà circular. De la mateixa manera, durant el cap de setmana es col·locarà la senyalització informativa i els cartells amb els itinerari alternatius.

Val a dir que aquesta setmana ja s’han fet treballs complementaris al desviament que no han afectat el trànsit com ara modificar l’espai d’aparcament al passeig de Can Feu, de manera que els vehicles disposin d’un carril més de circulació.

Itineraris recomanats

Com a itinerari alternatiu d’entrada a la ciutat, es proposa fer servir el recorregut pel passeig de Can Feu. Així, els cotxes que arribin a Sabadell per la plaça del Mil·lenari es desviaran pel passeig de Can Feu, Rafael Casanova i Prat de la Riba fins a  arribar a la plaça de Catalunya.

En sentit contrari, és a dir, de sortida de la ciutat, es farà el mateix itinerari a la inversa. Als laterals de rambla d’Ibèria no afectats per les obres es restringirà el trànsit al transport públic i veïns.

Per accedir a la zona centre es recomana fer servir l’entrada de Sabadell sud per la Gran Via. Si s’accedeix per pl. del Mil·lenari, els vehicles s’hauran de desviar pel carrer de Viladomat i per la carretera de Molins de Rei.

Per accedir a la zona nord, així com als barris de la zona oest de la ciutat com Can Gambús, Can Rull, Via Alexandra o Can Llong es recomana fer servir la ronda de l’Oest.

Els vehicles que surtin del centre per la ronda de Ponent direcció a l’autopista C-58 hauran de desviar-se per carretera de Terrassa en direcció al passeig de Can Feu o a la Gran Via, sense poder continuar el recorregut per rambla d’Ibèria.

Transport públic

El transport públic, tant urbà com interurbà, modificarà el recorregut habitual. Així, les línies de transport urbà 4 i 44 en direcció als Merinals circularan pel lateral de la  rambla d’Ibèria, carrer de Jacquard i Cèsar Torres fins al passeig de Can Feu on recuperaran el recorregut. En sentit centre no es modifica.

S’habilitaran parades al carrer de Cèsar Torras cantonada Jacquard, així com al carrer de Mèxic, anul·lant les parades al passeig de Can Feu en direcció als Merinals, ja que quedaran sense servei.

D’altra banda, la línia 12 en direcció a Sant Quirze circularà pel lateral de rambla d’Ibèria, carrer de Jacquard, Cèsar Torras, Enginyer Playà fins a arribar a la plaça del Mil·lenari, on  recuperarà el recorregut. En sentit Sabadell, els autobusos es desviaran des de la pl. del Mil·lenari pel passeig de Can Feu i Pintor Borrassà fins al lateral de la rambla d’Ibèria, on recuperarà el seu recorregut.

S’habilitaran parades al carrer de Cèsar Torres cantonada Jacquard, així com al carrer d’Enginyer Playà, quedant sense servei les parades de pl. del Mil·lenari (Can Feu) i rambla Ibèria (Rocafort).

Igualment les línies de transport interurbà, línia exprés e1, i les línies de servei nocturn N61 i N64 modificaran el recorregut des de la pl. del Mil·lenari, circularan pel passeig de Can Feu, carretera de Terrassa i s’incorporaran a ronda de Ponent, on continuaran el seu recorregut habitual.