PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

29
Gener
2014

La rambla d’Ibèria quedarà tallada al trànsit entre el carrer de Sant Jordi i el carrer de Pau Claris a causa dels treballs de perllongament dels Ferrocarrils a la zona

El proper dissabte, 22 de febrer, es farà el tall de trànsit de la rambla d’Ibèria com a conseqüència de les afectacions previstes per les obres de perllongament

En aquest sentit, el mateix dissabte 22 i diumenge 23 es duran a terme els treballs corresponents al desviament dels vehicles, atès que la circulació per la rambla d’Ibèria quedarà tallada entre els carrers de Sant Jordi i Pau Claris i ja no podran circular. De la mateixa manera, durant el cap de setmana es col·locarà la senyalització informativa i els cartells amb els itinerari alternatius.

Tal i com ha explicat el tinent d’alcalde de l’Àrea d’Urbanisme, Habitatge i Espai Públic, Josep Ayuso,

el tall de la Rambla d’Ibèria suposarà un gran moment tan d’obra civil com d’obra ferroviària que permetrà que el tren circuli per sota i els vehicles a peu pla. Per aquesta raó, posarem en marxa tots els mecanismes al nostre abast per reduir les afectacions a la ciutadania.

Prèviament, des del dia 10 de febrer, es faran treballs complementaris al desviament que no afectaran el trànsit (parades de bus provisionals, senyalització, informació, modificació estacionament pg. de Can Feu, etc.).

 Atès que el tall de la rambla d’Ibèria afecta una arteria important de la ciutat, recomanarem recorreguts i vies alternatives als conductors i als usuaris dels autobusos. Hem dissenyat les millors solucions per donar resposta al trànsit de vehicles, al transport públic, empreses i veïns i veïnes de la zona,

ha explicat el regidor d’Espai, Públic, Cristian Sánchez.

Com a itinerari alternatiu d’entrada a la ciutat, es proposa fer servir el recorregut pel passeig de Can Feu. Així, els cotxes que arribin a Sabadell per la plaça del Mil·lenari es desviaran pel passeig de Can Feu, Rafael Casanova i Prat de la Riba fins a  arribar a la plaça de Catalunya.

En sentit contrari, és a dir, de sortida de la ciutat, es farà el mateix itinerari a la inversa. Als laterals de rambla d’Ibèria no afectats per les obres es restringirà el trànsit al transport públic i veïns.

Per accedir a la zona centre es recomana fer servir l’entrada de Sabadell sud per la Gran Via. Si s’accedeix per pl. del Mil·lenari, els vehicles s’hauran de desviar pel carrer de Viladomat i per la carretera de Molins de Rei.

Per accedir a la zona nord, així com als barris de la zona oest de la ciutat com Can Gambús, Can Rull, Via Alexandra o Can Llong es recomana fer servir la ronda de l’Oest.

Els vehicles que surtin del centre per la ronda de Ponent direcció a l’autopista C-58 hauran de desviar-se per carretera de Terrassa en direcció al passeig de Can Feu o a la Gran Via, sense poder continuar el recorregut per rambla d’Ibèria.

Transport públic

El transport públic, tant urbà com interurbà, modificarà el recorregut habitual. Així, les línies de transport urbà 4 i 44 en direcció als Merinals circularan pel lateral de la  rambla d’Ibèria, carrer de Jacquard i Cèsar Torres fins al passeig de Can Feu on recuperaran el recorregut. En sentit centre no es modifica.

S’habilitaran parades al carrer de Cèsar Torras cantonada Jacquard, així com al carrer de Mèxic, anul·lant les parades al passeig de Can Feu en direcció als Merinals, ja que quedaran sense servei.

D’altra banda, la línia 12 en direcció a Sant Quirze circularà pel lateral de rambla d’Ibèria, carrer de Jacquard, Cèsar Torras, Enginyer Playà fins a arribar a la plaça del Mil·lenari, on  recuperarà el recorregut. En sentit Sabadell, els autobusos es desviaran des de la pl. del Mil·lenari pel passeig de Can Feu i Pintor Borrassà fins al lateral de la rambla d’Ibèria, on recuperarà el seu recorregut.

S’habilitaran parades al carrer de Cèsar Torres cantonada Jacquard, així com al carrer d’Enginyer Playà, quedant sense servei les parades de pl. del Mil·lenari (Can Feu) i rambla Ibèria (Rocafort).

Igualment les línies de transport interurbà, línia exprés e1, i les línies de servei nocturn N61 i N64 modificaran el recorregut des de pl. del Mil·lenari, circularan pel passeig de Can Feu, carretera de Terrassa i s’incorporaran a ronda de Ponent, on continuaran el seu recorregut habitual.

Informació als veïns i veïnes

Atesa la importància que implica el tall de la rambla d’Ibèria per a la ciutadania, l’Ajutament farà una campanya informativa per detallar les afectacions a la mobilitat i al trànsit. L’objectiu és donar a conèixer els trets més destacats del tall, així com els recorreguts alternatius per als vehicles.

En aquest sentit, la regidora de Relacions Ciutadanes, Anna Carrasco, ha destacat

que la campanya informativa es farà a tres nivells. El primer nivell abastarà la informació de cartells a l’entrada i sortida de la ciutat a partir del dia 10 de febrer. El segon nivell suposarà el tall pròpiament dit el cap de setmana del 22 i 23 de febrer i el tercer nivell és el que fa referència als veïns i veïnes de la zona. En aquesta fase hi haurà informadors de via pública presents durant un temps d’adaptació a la nova situació per tal d’informar degudament i puntualment als veïns i conductors. De fet, treballarem en tot moment per minimitzar les afectacions als veïns i veïnes .

Per aquesta raó es posaran panells informatius en punts estratègics de la ciutat i a les vies d’accés i sortida a la Sabadell amb les rutes recomanades per evitar la zona afectada per les obres.

En paral·lel es faran comunicacions directes al veïns i veïnes i, hores d’ara ja es treballa per garantir, tot i les afectacions, que tots ells tinguin accés tant als seus domicilis com també als seus guals.

Les comunicacions es faran mitjançant el sistema de bustiada als domicilis de les zones afectades pel desviament de transit.

Al Consell de Districte 5, que és el més afectat, està previst que s'informi demà dijous, 30 de gener, amb un tècnic responsable de mobilitat.

A més, el Serveis d’Atenció Ciutadana estan a la disposició dels ciutadans al telèfon 010 en el seu horari habitual (de 8.30 a 19 h, de dilluns a dijous, i els divendres de 08.30 a 15 h).