PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

03
Gener
2014

La renovació de l’estructura i la participació marquen la Cavalcada de Reis 2014 a Sabadell

Abans de visitar les llars de la ciutat, ses Majestats, Melcior, Gaspar i Baltasar, recorreran Sabadell en la tradicional Cavalcada de Reis. Enguany el recorregut serà de nord a sud.

La cita arribarà com sempre la tarda-vespre del 5 de gener. Abans de visitar les llars de la ciutat, ses Majestats, Melcior, Gaspar i Baltasar, recorreran Sabadell en la tradicional Cavalcada de Reis. Enguany el recorregut serà de nord a sud i posarà en escena la imatge de la història popular dels Tres Reis Mags vinguts de diferents continents: Melcior, el Rei Blanc, vindrà d’Europa; Gaspar, el Rei Ros, vindrà d’Àsia i Baltasar, el Rei Negre, vindrà d’Àfrica. Avui, l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, i el regidor de Cultura, Quim Carné, han visitat les carrosses de ses Majestats, que ultimen els detalls a Fira Sabadell.

Tal i com ha expressat l’alcalde aquest matí en la visita a les carrosses

“enguany la cavalcada ens permetrà que recordem les nostres arrels, tornar a la tradició i trobar-nos amb els tres reis als seus camells. La ciutat ha fet un gran esforç, tot i la situació econòmica, per omplir de màgia i emoció els carrers de Sabadell. Per això vull convidar a tothom a viure un nit plena d’il·lusió, ja que és l’espectacle més vist al llarg de l’any per tota la ciutadania”.

De la seva banda, el regidor de Cultura ha destacat que

“aquest any les carrosses són noves i el resultat és molt espectacular. A més, ho hem pogut fer mantenint el mateix pressupost de l’any passat. De ben segur que tothom la gaudirà”.

La principal novetat d’aquest any és la composició del seguici de cada rei i l’argument teatral dels seus figurants. Les carrosses on viatjaran ses majestats (les primeres de cadascun dels tres seguicis) seran autònomes i, per tant, no seran arrossegades per cap vehicle. Cada Rei portarà una comitiva formada per tres carrosses: la primera portarà el rei i els seus patges. A la segona hi anirà el seguici que prepara els regals i a la tercera es transportaran els regals ja embolicats juntament amb els caramels que es llençaran durant la cavalcada.

En total, es llençaran més de 6 tones de caramels durant tot el recorregut, que han estat cedits per diferents empreses de la ciutat i que són aptes per a celíacs. I és que, un any més, l'Ajuntament de Sabadell s'adhereix a la Campanya promoguda per l'entitat Celíacs de Catalunya el dia de Reis, amb el lema "Cap Nen Celíac sense Caramels".

A la Cavalcada prendran part prop d’una vintena d’entitats que aporten gairebé 300 voluntaris i voluntàries entre figurants, actors i percussionistes.

Pel que fa a l’estructura, una altra de les novetats és que els grups de percussió de les colles de foc de la ciutat seran els encarregats d’anunciar l’arribada de ses Majestats pels carrers de Sabadell. Així, aniran al capdavant de la Cavalcada amb una antelació d’uns cinc minuts respecte a la Banda de Música de Sabadell, que obrirà el seguici solemne.

Calessa per als xumets i vespes per recollir les cartes

Un any més, els nens i les nenes que ja s'han fet prou grans com per deixar el xumet, el podran lliurar als Reis, que als primers llocs del seguici, portaran una calessa per recollir-los. Els xumets es podran lliurar als voluntaris de la comitiva.

D’altra banda, les vespes del Vespa Club portaran bústies per recollir les cartes de darrera hora que els nens i nenes podran donar als carters reials que acompanyaran el seguici al llarg del recorregut.

Optimització i eficiència de recursos

El replantejament de la cavalcada, realitzat l’any passat com a conseqüència de la reducció pressupostària, ha permès consolidar un model basat en la millora de l’optimització dels recursos materials i econòmics, explorant opcions que facin possible una cavalcada lluïda i de ciutat, però amb coherència amb la situació econòmica actual. El pressupost és de 60.000 euros, el mateix que l’any passat i un 50% inferior al de 2012.

Clau de la ciutat i recorregut

L'arribada de Ses Majestats està prevista per diumenge, 5 de gener, a 2/4 de 6 de la tarda, al carrer de Les Palmeres, cantonada amb c. d’Armand Obiols. Allà seran rebuts per l’alcalde, Joan Carles Sánchez. Serà llavors quan es lliurarà als Reis la clau de la ciutat perquè puguin entrar a totes les llars de Sabadell i deixar-hi els regals.

La durada estimada de la cavalcada serà d’unes 3 hores. La comitiva sortirà a les 6 de la tarda des de carrer de Les Palmeres amb av. Matadepera, amb el següent recorregut:Carrer Palmeres (SORTIDA) -  Avinguda Matadepera – Avinguda Concòrdia – Avinguda Francesc Layret – Carretera de Prats – Avinguda Onze de Setembre – Via Massagué – Passeig Manresa – Passeig de la Plaça Major – Plaça Doctor Robert – Rambla – Avinguda Barberà – Carretera de Barcelona  i Ronda Pau Vila (ARRIBADA).

Final a la zona sud: plaça de la Nova Creu, a les 21:00 h.

Les entitats, grups, col·lectius o empreses que participen o col·laboren en la cavalcada són: Associació Defensa Forestal, Associació Afrocatalana Amics de Casamance, AV Creu De Barberà (grup de teatre), Banda de Música de Sabadell, Bots Escola de Dansa, Bruixes del Nord, Centinelles d’Arkemis, Centre Parroquial Sant Vicenç, Club del 600 de Sabadell, Colla Jove de Sant Antoni, Colla Vella de Sant Antoni, Diables de la Creu Alta, Forques de Can Deu, Joventut de la Faràndula, Parc de Bombers de Sabadell, Sabadell Comerç Centre, Teatre El Ciervo, Teatre l’Encert i Vespa Club.

Els patrocinadors són: TUS S COOP C LTDA, Foment del reciclatge SA, Serveis del Medi Ambient, S.A., Genescà, Drogas y Pinturas la Moderna, S.A., Coca Molina Advocats, Cafès Pont, S.L., Superwagen SA, Turris Panen SL,  Representaciones Alimenticias del Vallès SL.