PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

01
Febrer
2022

La “Setmana de la Moda i la Sostenibilitat” a l'Escola Illa porta activitats per reflexionar sobre l’impacte ambiental de la moda

La “Setmana de la Moda i la Sostenibilitat” a l'Escola Illa porta activitats per reflexionar sobre l’impacte ambiental de la moda

L’Escola Illa organitza la “Setmana de la moda i la sostenibilitat”, del 31 de gener al 8 de febrer, amb diferents activitats, xerrades i tallers per a l’alumnat de l’escola de 1r i 2n curs d’Estilisme d’Indumentària. És un programa per a parlar de la moda sostenible com un canvi que lluita per una visió més ecològica i més justa. Una manera d’entendre la producció de peces de roba des d’un vessant més íntegre i que té en compte l’impacte social i ambiental.

 

El cicle d’Estilisme d’Indumentària de l’Illa de Sabadell ja fa temps que treballa des d’aquesta perspectiva i bianualment s’uneix a aquesta reflexió amb una setmana de xerrades i tallers sobre moda sostenible, comptant amb professionals del sector.

Programa

La “Setmana” va inaugurar-se ahir 31 de gener amb la presentació a càrrec de Santi Mallorquí del seu projecte Organic Cotton Colours, empresa especialitzada en la fibra de cotó orgànic a color, sense tints, ja que només utilitzen colors naturals que neixen des de la llavor, sense modificació genètica.  

Avui 1 de febrer, la biòloga Montse Bayén, presentarà Infinit Denim, un exemple real de l’economia circular en el món de la moda. Bayén és cofundadora de l’ONG Associació Back To Eco, on es desenvolupen i promouen accions a favor d'una moda més circular. També ha creat Infinit Denim, una marca de moda que va sorgir de l'evolució del treball amb Back To Eco.

El 2 de febrer el grafista Eme Fran presentarà la firma Makeo Top. Es tracta d’un projecte dedicat a la venda de peces de segona mà, amb una forta càrrega divulgativa i la voluntat de compartir la seva passió per la indumentària.

El 3 de febrer la dissenyadors i creativa Tània Marcial explicarà la seva firma i es realitzaran dos tallers d’Upcycling, el de 1r curs impartit per la dissenyadora tèxtil Lluïsa Villanueva i el de 2n curs per la mateixa Tània Marcial. L’upcycling és transformar els residus en objectes de valor amb l’aprofitament de materials reciclables per crear productes que tinguin més valor que l’original.

El 7 de febrer serà el torn de la xerrada, a càrrec de Maite Machado, sobre economia circular, titulada “Moda i sostenibilitat en l'era de l'Antropocè”. Machado, arquitecta i executiva MBA, té una llarga experiència en la direcció estratègica i desenvolupament de negoci, especialment en el sector de la Gestió de Residus i models d'Economia Circular.

Per acabar, el 8 de febrer, la  consultora en disseny i esdeveniments de moda, Núria Mora parlarà sobre els nous models de comunicació de la moda, dels gabinets i professionals de la comunicació. També donarà detalls del paper de la passarel·la com a mitjà de comunicació, de com s’estructura una plataforma de moda, de nous models i formats de presentació post-Covid, així com també de l’auge digital.

Més informació