PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

 • Visita d'obres a l'ampliació del centre cívic Sant Oleguer

  19
  Novembre
  2019

  La Setmana Joan Oliver i la Colla de Sabadell inclou una desena d’actes diversos

  Coincidint amb el 120è aniversari de Joan Oliver, “Pere Quart”, el divendres 29 de novembre

  La Setmana Joan Oliver i la Colla de Sabadell inclou una desena d’actes diversos

  Coincidint amb el 120è aniversari del naixement de l’escriptor Joan Oliver, Pere Quart, que tindrà lloc el divendres 29 de novembre, la Comissió 100 Anys de la Colla de Sabadell organitza la Setmana de Joan Oliver i la Colla de Sabadell. Anirà del 22 de novembre a l’1 de desembre i inclourà deu actes ben diversos.

  Entre les propostes destaquen, d’una banda, la taula rodona organitzada per l’Ajuntament: Joan Oliver i la Colla de Sabadell. Serà el dimarts 26 de novembre, a les 19.30 h, a la Biblioteca Vapor Badia i intervindran l’escriptor Feliu Formosa, el traductor Joaquim Sala-Sanahuja i els familiars Sílvia Oliver –filla del poeta– i Ignasi Riera –nebot de Pere Quart–, moderats per Joan Safont, comissari de l’Any Colla de Sabadell.

  I, d’altra banda, la presentació del documental Estem voltats de pocavergonyes que organitza el Col·lectiu Pere Quart als Cinemes Imperial, el dimecres 27 de novembre, a les 19.30 h. Hi intervindran la directora i el realitzador del film, juntament amb moltes de les persones que han participat en la seva realització. I el divendres hi haurà dues sessions exclusivament per a alumnes de secundària.

  Espectacles teatrals, de clown, itineraris i una jornada de formació

  La setmana començarà el divendres 22 de novembre, a les 22 h, amb una lectura dramatitzada de textos de la Colla de Sabadell organitzada pel Teatre Sant Vicenç. I continuarà el diumenge 24, a les 11 h, amb un itinerari teatralitzat pels voltants del Marquet de les Roques amb l’actor Josep M. Roviralta, organitzat per la Masia La Muntada.

  Una altra de les activitats tindrà lloc el dijous 28 de novembre, a les 21.30 h a l’Espai FOC, on tindrà lloc un espectacle teatral amb textos d’Armand Obiols, Joan Oliver i Francesc Trabal, que porta per títol Pum!!!. Està basat en els acudits del llibre L’any que ve i intervindran diferents actors i un pianista. Atesa la bona rebuda d’aquesta proposta, l’espectacle es repetirà l’endemà divendres, a les 21 h, al mateix espai. Serà el dia que farà 120 anys que Pere Quart va néixer a la nostra ciutat.

  El dissabte 30 hi haurà dues activitats ben diferents. D’una banda, al matí, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’associació Espais Escrits organitzen al Casal Pere Quart un curs de formació per a educadors titulat Joan Oliver a Sabadell. Hi haurà un itinerari per diferents indrets relacionats amb la Colla de Sabadell, una presentació de propostes didàctiques i, finalment, l’espectacle poètic Espais enllà. Els clàssics de la literatura catalana en un clic, a càrrec de Gemma Sangerman, que vol fer descobrir el Mapa Literari Català, una eina que uneix literatura i paisatge i que presenta més d’un miler i mig d’espais literaris creats a partir de la mirada i l’univers creatiu de grans autors en llengua catalana.

  I el mateix dissabte, a les 18.30 h, la Companyia Sabacirc presenta La Colla, a l’Acadèmia de Belles Arts. Una proposta de teatre poètic, butho i clown.

  La Setmana s’acabarà el diumenge 1 de desembre amb l’itinerari Temps, records. El Sabadell de Pere Quart, organitzat pel Museu d’Història de Sabadell, espai on s’han de fer les inscripcions prèvies. La passejada permetrà fer parades al Casal Pere Quart, al carrer del Jardí –on va néixer i créixer el poeta–, a la plaça del Doctor Robert –on hi ha des del 1917 l’estàtua de Josep Clarà titulada A Sallarès i Pla, besavi de Pere Quart–, a l’inici del carrer de Sant Pau –on hi havia el Cercle Sabadellès– i davant d’on hi havia el Casino dels Senyors, al carrer d’en Font.

  Categories Cultura i esport, Activitats culturals, Teatres Tags Casal Pere Quart, Joan Oliver