PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

04
Juliol
2017

La temporada de teatres municipals 2016-2017 aplega prop de 93.000 espectadors

La nova programació de circ va atraure 4.300 persones a La Vela

La temporada 2016-2017 dels quatre teatres municipals de Sabadell ha registrat una assistència de 92.900 espectadors en una programació que va constar de 219 funcions repartides en els quatre equipaments: Faràndula, Principal, Estruch i LaSala.

Del total dels espectacles, el 38,9% correspon al teatre, seguit de la música amb un 34,7%.  La dansa, amb un 12%, el circ amb un 7,4% i la imatge i nous formats amb un 7%.

Durant la presentació avui del balanç de temporada, la regidora de Cultura, Montserrat Chacon ha remarcat que “Sabadell té una singularitat, com és la de tenir quatre teatres de titularitat municipal,  especialitzats per a cada tipus de públic o tipologia d’espectacle". Així, el Principal destaca pel que fa a l'exhibició de mitjà format de teatre i música; LaSala per a propostes familiars; l'Estruch com centre de creació i exhibició; i La Faràndula, que es caracteritza per ser l'espai dels grans formats, destinant més del 70%  del temps d'ocupació a la producció.

En aquest context de la programació artística sabadellenca, la regidora ha recordat també “l’esforç que suposa tenir un teatre com la Faràndula dedicat en gran mesura a la producció  que permet sustentar la programació d'Òpera Catalunya, que gira per tot el país, o un centre de creació i difusió de les arts com l’Estruch  que dona cabuda a les produccions més contemporànies i arriscades”. 

Al mateix temps, Montserrat Chacon ha destacat “la presència important als teatres de les nostres entitats.  Tots quatre equipaments tenen entre un 20 i un 30% d'ocupació per cessions a entitats. Apostar per aquest model de cessió dels equipaments  significa posar els recursos a disposició de la ciutat i ajudar a la generació d'activitat cultural".   

Programació

Pel que fa a la programació de música clàssica, un 48% dels 17.516 espectadors que hi  van assistir, van anar a l’òpera, un 20% als concerts de la simfònica i un altre 20% a espectacles de tipus familiar. En menor percentatge es troba la música de cambra amb un 8 per cent.

En l’apartat teatral, amb més de 18.000 espectadors, més del 50% de l’assistència va anar als espectacles musicals infantils. És rellevant el gairebé 30% de públic assistent als Pastorets. La programació de teatre “adult” va suposar aproximadament l’11 per cent de l’audiència.

La programació infantil i familiar de LaSala Teatre  juntament amb les utilitzacions que fan de l'equipament les escoles i entitats, ha comptat amb 25.400 espectadors,  consolidant l’equipament com un projecte capdavanter a tot l’Estat. 

Aquesta temporada, a més, es va engegar la programació de circ, a La Vela. Amb 12 espectacles concertats, han participat 4.300 persones. D’altra banda, 2.450 persones més han participat en activitats de formació. El circ comença a destacar, doncs, com un gènere en expansió a la nostra ciutat. 

Impacte econòmic

La temporada va registrar un volum aproximat d’entrades de 65.000 (la resta d’espectadors fins arribar als 93.000 són públic de programació escolar i cessions a entitats  que no utilitzen el servei de taquilla).  El volum d’ingressos que generen les activitats dels quatre teatres ronda   un milió d’euros, el 90% dels quals corresponen a programacions d’entitats de la ciutat i el 10% restant a l’Ajuntament.

Pel que fa a  l'esforç econòmic que significa la temporada (dades estimatives), se situa aproximadament en 1,3 milions d’euros, dels quals un milió es d’aportació municipal i la resta corresponen a taxes, preus públics, subvencions d’altres institucions i patrocinis.