PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • L'Artèxtil es convertirà en la nova seu del futur Campus Urbà de Ciències de la Vida i de la Salut a Sabadell

 • Rellancem l'Eix

 • Obres per canalitzar i potabilitzar les aigües del subsòl

 • Policia Municipal 2024

 • La temporada de piscines 2024 s’inicia aquest divendres, 7 de juny, amb l’obertura d’Olímpia i Cal Marcet

 • Comencen els treballs de pacificació a l'entorn de l'Escola Joan Montllor

 • L'espai sobre la plataforma de la Ronda Oest és un espai d'ús ciutadà a Can Llong

 • El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana ha celebrat a Sabadell una jornada sobre productivitat i qualitat del treball

 • La tercera edició del Festival Observa arriba a Sabadell del 23 de maig al 16 de juny

 • El 3r Saló Sakura Matsuri 2024 arriba a Sabadell per apropar l'essència del Japó a la ciutat

 • Les plagues urbanes són un problema arreu pel canvi climàtic

 • El festival Embassa't celebra aquesta setmana la 16a edició

 • L'Ajuntament reomple el llac del Parc Catalunya

 • El llac del Parc Catalunya recuperarà aviat la normalitat

 • Seguici de vigília de La Salut 2024

 • Millores en la seguretat i la senyalització dels carrers d'Osca, Avellaneda i Portugal

 • Noves actuacions a l'entorn de l'Escola Joanot Alisanda

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

  21
  Febrer
  2014

  La varietat de destinacions, la qualitat i el fet d’adaptar-se a les diferents necessitats constitueixen un any més els trets fonamentals del Programa de Vacances per a la Gent Gran de Sabadell

  El programa de Vacances per a la Gent Gran arriba un any més marcat per la varietat de les destinacions

  El programa de Vacances per a la Gent Gran arriba un any més marcat per la varietat de les destinacions, la qualitat de les propostes i el fet de ser un programa adaptat a les diferents necessitats i inquietuds d’aquest col·lectiu a la ciutat. Enguany el programa oferirà un total de 3.400 places distribuïdes en destinacions a Catalunya, Espanya i Europa. Val a dir que, un any més, els criteris de prioritat per participar a les estades seran el nivell de renda en primer lloc i no haver viatjat l’any anterior en segon. Per últim, la disponibilitat de places en la destinació escollida. Així mateix, s’oferirà una bonificació del 50% del cost del viatge per a les persones amb economies més fràgils. També cal destacar que enguany el programa de Vacances torna a comptar amb places per a Vacances adaptades, destinades a persones amb mobilitat reduïda i també per a persones amb malalties neurològiques (Parkinson, Alzheimer, esclerosi múltiple...) i els seus familiars – o el que és el mateix, el programa CUIDEM, coordinat per l’Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN)-.

  Les Vacances per a la Gent Gran conformen un programa molt ben valorat per part dels usuaris i usuàries, que en la seva majoria han respost a un qüestionari per puntuar els diferents aspectes relacionats amb els viatges. El programa de 2013 va obtenir una valoració global de 8 sobre 10. Destacar entre les puntuacions la tasca realitzada pels guies i monitores dels viatges, que han assolit la màxima puntuació possible, és a dir, un 10. El transport, les sortides i visites de les estades, l’hotel i les habitacions han estat puntuades amb un 9.

  Respecte al programa de Vacances, la regidora del Programa de Gent Gran a l’Ajuntament, Cristina Moreno, ha comentat que

  l’objectiu és posar a l’abast de la gent gran una oferta cultural i de lleure per fomentar la cohesió social i també oferir un espai de descans, prioritzant aquelles persones amb les rendes més  reduïdes i preveient bonificacions. Així mateix, volem oferir a les persones amb necessitats especials, com les persones amb problemes de mobilitat o amb problemes neurològics – i als seus familiars-, una oportunitat per gaudir també del lleure i del descans. La cura de les persones grans està estretament relacionada amb la qualitat de vida, i en aquesta qualitat entra també disposar d’una oferta d’oci que afavoreixi la cohesió de persones que viuen a diferents barris i amb diferents vivències i característiques.

  A partir del proper dia 24, totes les persones grans de Sabadell rebran al seu domicili el Programa de Vacances 2014, amb tota la informació sobre les estades, destinacions, inscripcions, preus, documentació que cal aportar, etc. Així mateix desdel mateix dia 24, totes les dades del Programa es poden consultar a www.sabadell.cat/gentgran.

  Programa general

  Les vacances, en la seva oferta general, són estades en règim de pensió completa, que inclouen trasllats des de Sabadell d'anada i tornada, excursions i visites, acompanyament de monitors i guies.

  Pel que fa a les destinacions, el programa presenta diverses novetats. Així, a les Estades de Catalunya, s’inclou com a novetat Costa Daurada-Salou i es manté la Vall d’Aran. Ruta del Romànic.

  A les Rutes per Espanya amb autocar, arriben com a novetats la Ruta per l’Alcarria; Rioja (Ruta de vins, cellers i monestirs); Ruta Imperial-Madrid; i Múrcia-Costa càlida. Es mantenen Conca; Ruta del Duero-Zamora i Cornisa Cantàbrica (Astúries i Cantàbria).

  Pel que fa a les Rutes per Espanya amb AVE o avió, es presenten com a novetat Castella la Manxa; Extremadura; Huelva-Terra de llum; Lanzarote; i País Basc. S’hi mantenen Valle del Jerte; Cadis; i Joies andaluses: Còrdova i Granada.

  Als circuits europeus, són novetats Dubrovnik (Croàcia) i Suïssa i es mantenen Cracòvia (Polònia) i Budapest (Hongria).

  El programa de Vacances per a la Gent Gran no és un programa aïllat sinó que s’emmarca en el conjunt d’actuacions impulsades per l’Ajuntament per posar a l’abast d’aquestes persones una completa oferta d’activitats cultural, formatives, de salut i de lleure que facilitin un envelliment actiu, la convivència i la participació a la vida ciutadana.

  A qui s’adrecen

  El programa general de vacances s’adreça a persones empadronades a Sabadell que tenen 65 anys o més o bé a aquelles persones que han fet 60 anys i que són jubilades o pensionistes (nascudes l’any 1954 i/o abans). Els participants poden anar acompanyats del cònjuge o parella, encara que no siguin més grans de 60 anys, sempre que estiguin empadronats al mateix domicili. Així mateix, s’admet un acompanyant quan es tracti d’un fill o filla discapacitat amb grau de disminució igual o superior al 45% (cal presentar el certificat corresponent).

  Inscripcions

  Les inscripcions es podran realitzar 4 al 14 de març a les Oficines de Sabadell Atenció Ciutadana (Despatx Lluch i a les 4 oficines cardinals de nord, sud, est i oest). També als punts d’inscripció habilitats al centre cívic de Sant Oleguer (c/ de Sol i Padrís, 93) i al Mercat dels Merinals (c/ d’Irlanda, 2).

  Bonificacions

  Un any més, s’establirà un sistema de bonificació del 50% sobre la quota per a totes les destinacions. En poden ser beneficiàries les persones amb ingressos inferiors o iguals a l’indicador de Renda de Suficiència de Catalunya vigent (569,12 euros mensuals). En el cas de parelles i matrimonis, per efectuar el càlcul es tindrà en compte les rendes obtingudes pels dos membres. La bonificació s’ha de demanar al moment de fer la inscripció i cal que en aquell moment s’aporti la documentació corresponent.

  Vacances adaptades

  En el marc de les Vacances adaptades, s’inclouen les estades per a persones amb mobilitat reduïda que podran passar 6 dies a una destinació dins Catalunya. Són estades adreçades a persones amb aquest tipus de dificultat i que vulguin gaudir d’uns dies de descans amb propostes de lleure atractives i adaptades a les seves possibilitats.

  Pel que fa a les estades del CUIDEM, són vacances de lleure i aprenentatge per a persones amb malalties neurològiques i els seus familiars. Coordinades per l’AVAN, és també aquesta associació la que prepara el programa i aporta els professionals de suport. Les estades ofereixen allotjament adaptat amb sales d’ús exclusiu per portar a terme activitats psicomotrius i de lleure. Així mateix s’organitzen visites culturals i altres propostes a l’aire lliure.

  Per més informació sobre dates i llocs de les Vacances Adaptades, cal adreçar-se al Servei de Gent Gran i Dependència (Tel. 93 745 31 44).

  Categories Gent gran Tags gent gran, Vacances per a la Gent Gran